Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

4 Aprilie 2015
Vizualizari: 665
Comentează add

Parcul Natural Bucegi este una dintre zonele care a beneficiat de importante fonduri europene.

Fonduri pentru întreţinerea ariilor protejate Fonduri pentru întreţinerea ariilor protejate - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Parcul Natural Bucegi este una dintre zonele care a beneficiat de importante fonduri europene, folosirea lor a însemnat un plus în ceea ce priveşte prezentul acestei arii protejate.

Domnul Horia Iuncu, directorul parcului, este invitatul nostru de acum şi o sa-l rugăm să ne spună ce a cuprins proiectul acesta susţinut cu fonduri europene.

Horia Iuncu: Am avut în vedere îmbunătăţirea sau optimizarea infrastructurii de vizitare a parcului. Proiectul s-a structurat în două capitole mari, primul capitol a reprezentat realizarea unei investiţii, a unui centru de vizitare care vă aşteaptă cu porţile deschise în Buşteni, judeţul Prahova, în imediata apropiere a staţiei de telecabină de la Buşteni şi a traseelor care urcă pe Jepii în abruptul prahovean.

Audio: Europa verde. (Euranet Plus)

Reporter: Să precizăm că valoarea proiectului finanţat de Uniunea Europeană a fost de 4.2 milioane de euro. Modernul centru de informare destinat vizitatorilor este cel mai important obiectiv, la care se adaugă şi realizarea unor trasee turistice remarcabile.

Horia Iuncu: Şapte trasee tematice, care au pus în valoare patrimoniul natural deosebit de valoros. În Bucegi există cea mai înaltă turbărie din România, pentru protecţia căreia a fost necesară realizarea unui traseu din lemn şi a panourilor informative, atât pentru confortul vizitatorilor, dar şi pentru protecţia speciilor de plante. De asemenea, s-a avut în vedere punerea în valoare a traseelor turistice consacrate, cele de pe Jepi, cele din zona Babele şi Sfinx, astfel încât vizitatorii să poată să parcurgă aceste trasee într-o stare de confort sau siguranţă şi, în egală măsură, să aibă şi nişte informaţii pertinente despre patrimoniul natural pe care îl vizitează.


Etichete Euranet PlusEuropa verdeUECEParcul Natural Bucegifonduri europeneHoria IuncutelecabinaBustenitraseeJepipatrimoniu natural,BabeleSfinxul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live