Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

17 Aprilie 2018
Vizualizari: 686
Comentează add

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că proiectul a fost discutat cu experţi de la Bruxelles, care vor monitoriza activitatea acestei entităţi.

Fondul Suveran de Investiții a primit raport favorabil

alexandra-cristea

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Foto: gov.ro.

23 de operatori economici ar putea face parte din Fondul Suveran de Investiţii.

Astăzi, în comisiile de specialitate din Senat, a fost adoptat proiectului de lege pentru înfiinţarea Fondului, care are ca obiective dezvoltarea infrastructurii, crearea de noi locuri de muncă, stimularea inovaţiei şi a noilor tehnologii.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că proiectul a fost discutat cu experţi de la Bruxelles, care vor monitoriza activitatea acestei entităţi.

Eugen Teodorovici: Statul nu trebuie să numească mai mult de doi reprezentanţi în Consiliul de supraveghere, e foarte impornat. Important la fel este cât la sută din acţiunile companiilor poate Fondul să decidă vânzarea acestora - foarte important acest aspect. Şi s-a căutat să se vadă foarte clar că statul sau zona politică nu are niciun fel de legătură cu acest nou instrument. E foarte important şi exact în acest fel am făcut şi aemndamentul.

Între societăţile ale căror pachete de acţiuni vor contribui la capitalul social al Fondului Suveran de Investiţii sunt: Engie România, Cuprumin, OMV Petrom, Loteria Română.

După Senat, proiectul va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional.


Etichete fondul suveran de investitiioperatori economicieugen teodorovicisenatbruxellesengiecupruminomv petromloteria romana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live