Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Martie 2019
Vizualizari: 344
Comentează add

Fondul suveran al Norvegiei va vinde acţiuni în valoare de 37 de miliarde de dolari pe care le deţine la companii energetice.

Fondul suveran al Norvegiei îşi reduce expunerea pe petrol şi gaze naturale

sergiu-stet

 Parlamentul norvegian. Foto: wikipedia.org.

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, a confirmat că vinde investiţiile în sectorul petrolului şi gazelor naturale. Ministerul norvegian de finanţe a declarat că decizia a fost luată din motive financiare, şi nu din motive de mediu.
 
Norvegia deţine uriaşe depozite de petrol şi gaze naturale dar, în loc să cheltuie toţi banii proveniţi din industrie, guvernul norvegian a instituit un fond prin care să investească o parte din profituri astfel încât, în momentul în care rezervele vor fi epuizate, viitoarele generaţii de norvegieni să aibă un fond de rezervă.
 
Acţiunile companiilor energetice reprezintă aproximativ 6% din fondul suveran, dar este un risc destul de mare atunci când, având venituri din petrol şi gaze, economiile sunt investite în acelaşi sector.
 
Banca centrală a Norvegiei a decis că ouăle nu mai trebuie puse într-un singur coş şi a hotărât să vândă acţiunile în valoare de 37 de miliarde de dolari pe care le deţine la companii energetice. 

Etichete Norvegiafond suveraninvestiţiideţineripetrolgaze naturaleenergierezervădiversificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live