Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

16 Decembrie 2010
Vizualizari: 1651
Comentează add

Înalta Curte de Justiţie din Londra confirmă eliberarea condiţionată a lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, cu plata unei cauţiuni de 200 de mii de lire sterline.

Fondatorul WikiLeaks "va fi liber"

sorin-solomon

Julian Assange, fondatorul siteului WikiLeaks. Foto: Reuters.

Înalta Curte de Justiţie din Londra a aprobat joi, în apel, eliberarea condiţionată a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, la finalul unei audieri de 90 de minute, relatează AFP.

Justiţia britanică aprobase marţi eliberarea pe cauţiune, în condiţii stricte, a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, arestat sub acuzaţia de agresiune sexuală, în baza unui mandat emis de Suedia.

Justiţia a stabilit o cauţiune de 200.000 de lire sterline, aproximativ 238.000 de euro.

Parchetul britanic a făcut însă apel, marţi, contra eliberării condiţionate a lui Julian Assange, "în numele Suediei", dar "fără să consulte autorităţile suedeze".

Fondatorul WikiLeaks, un site care publică, de la sfârşitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punând într-o situaţie jenantă numeroase ţări, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, într-un presupus caz de viol, în Suedia.
 


Etichete WikiLeaksJulian AssangeSuediaLondracauţiuneviol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live