Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

12 Ianuarie 2020
Vizualizari: 631
Comentează add

La Focşani, societatea locală de transport public a introdus de anul acesta carduri de acces în locul abonamentelor de carton, care erau folosite până acum.

Focșani: Carduri de acces tip "contactless" pentru transportul public

gabriel-sava

Arhivă Foto: Agerpres.

La Focşani, societatea locală de transport public a introdus de anul acesta carduri de acces în locul abonamentelor de carton, care erau folosite până acum.

În curând, însă, vor fi emise alte carduri, iar călătorii vor putea plăti şi sume mai mici, pentru doar câteva călătorii, la nevoie.

Reprezentanţii firmei de transport anunţă că vor fi achiţionate noi mijloace de transport în comun, chiar şi a unor autobuze electrice, în cadrul unui proiect cu bani europeni. Corespondentul nostru Gabriel Sava vine cu detalii în Radiojurnal:


Reporter: Gabriel Sava - Un card de acces de tip "contactless" şi un terminal instalat la urcarea pe la şoferul autobuzului simplifică şi scurtează procesul de validare a călătoriei pe mijloacele de transport în comun de la Focşani. Cum este cu nou card? Este mai simplu pentru dumneavoastră?


-: Cu siguranţă. Eu aşa zic, că da.
-: Uşor-uşor se vor obişnui şi va fi bine, şi pentru noi şi pentru dânşii.
-: Este mai lejer oleacă şi pentru noi, nu mai lucrăm cu abonamentele astea, se vor înlocui şi astea.


Reporter: Oamenii s-au obişnuit?
-: Trebuie să se obişnuiească.


Reporter: Ion Diaconu, directorul Societăţii de Transport Public Local Focşani:


Ion Diaconu: Am implementa sistemul, a fost în teste şi pentru prima parte a anului produsele care s-au implementat au reprezentat numai abonamentele. Multe avantaje ne aduc, pentru că avem o evidenţă mult mai clară a validării, înseamnă cu adevărăt şi încasări pe traseu, pe conducători auto, pe staţie, pe maşină, deci ne pot da foarte multe rapoarte, în aşa fel încât să vedem la ce ore sunt aglomerate, la ce oră sunt mai puţin aglomerate, adică să putem face un program mai eficient de transport şi, în acelaşi timp, să trecem la pasul următor.


Reporter: În ultimii ani, societatea a reuşit să obţină profit fără a beneficia de vreo formă de subvenţie din partea autorităţii locale.

Un proiect pe fonduri europene va aduce pe trasele din municipiu 16 autobuze electrice, însă acest lucru nu se va întâmpla mai devereme de jumătatea anului viitor.


Etichete transportfocsanicontactlesscarduribani europeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live