Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Septembrie 2020
Vizualizari: 209
Comentează add

La Petroşani un cămin de vârstnici a fost închis,fiind rezidenţi testaţi pozitiv.La centrul medico-social din Cujmir și la psihiatrie la spitalul din Drobeta sunt cazuri depistate.

Focare de COVID în unităţi de îngrijire, la Petroşani şi în Jud. Mehedinţi

radiojurnal

   Foto: MApN

Au apărut mai multe focare de infecţie cu noul coronavirus în unităţi de îngrijire de persoane.

La Petroşani, un cămin pentru vârstnici a fost închis, după ce 25 de persoane, majoritatea rezidenţi, dar şi angajaţi, au fost testaţi pozitiv.

În Mehedinţi, un focar a fost identificat la Centrul medico-social din comuna Cujmir, unde 14 angajaţi şi 14 persoane beneficiari, sunt diagnosticaţi cu COVID-19,  precizează corespondentul RRA Mihai Bădescu.


Mihai Bădescu: Focarul a apărut la o săptămână după ce în cămin au descins comisarii de la Protecţia Consumatorului Mehedinţi, care au descoperit că hrana era preparată în condiţii insalubre. Centrul a fost închis pentru remedierea deficienţelor, iar cei cazaţi acolo mutaţi într-o construcţie nouă, dar nefolosită până acum. După ce au fost îndeplinite cerinţele comisarilor CJPC, căminul a fost redeschis. Cei 28 de infectaţi sunt deocamdată asimptomatici, dar vor fi transportaţi 160 km şi internaţi la spitalul suport COVID din oraşul Baia de Aramă pentru investigaţii medicale. Un alt focar mare de coronavirus evoluează la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Drobeta - Turnu Severin, unde sunt raportate 21 de infectări, pacienţi şi personal medical.


Etichete Focare de COVIDunităţi de îngrijirePetroşaniJudețul Mehedinţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live