Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Vartolomei

6 Decembrie 2020
Vizualizari: 209
Comentează add

Focare COVID-19 în spitale din județul Iași

cristina-vartolomei

 Foto: Arhiva/ facebook.com/igsu.situatiideurgenta

În tot mai multe unități sanitare apar noi focare de coronavirus.
 
La numai două luni după ce s-a confruntat cu această situație, Spitalul de Pediatrie "Sfânta Maria" din Iași anunță că şapte angajați din secția de hematooncologie au fost testați pozitiv - după cum transmite corespondenta RRA Cristina Vartolomei.
 
Reporter: Cei șapte angajați de la spitalul de copii din Iași diagnosticați cu coronavirus fac parte atât din personalul medical, cât și din cel administrativ. Potrivit DSP, este vorba despre un medic, patru asistente, o îngrijitoare și un registrator. Toţi lucrează în Clinica de Hematooncologie. Pentru că starea lor este bună, au fost izolați la domiciliu și sunt acum supravegheați de medicii lor de familie. Întreg personalul clinicii a fost testat, iar spațiile au fost dezinfectate.
 
La sfârșitul lunii octombrie, spitalul de pediatrie din Iași a mai trecut printr-un focar de coronavirus care s-a înregistrat în unitatea de primiri urgențe; peste 20 de cadre medicale au fost atunci pozitive.
 
Şi nu este singura unitate medicală din Iași care se confruntă cu cazuri de infectare în rândul angajaților.
 
Potrivit raportărilor DSP din această săptămână, sunt focare în desfășurare și la Institutul Regional de Oncologie, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Militar și Institutul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni Grajduri.
 
(PH)

Etichete spitalefocarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live