Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Septembrie 2018
Vizualizari: 590
Comentează add

În judeţul Giurgiu autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă, după ce ieri, s-a descoperit şi aici un focar de pestă porcină africană.

Focar de pestă porcină africană în judeţul Giurgiu

radiojurnal

Foto: Arhiva/ Agerpres.

În judeţul Giurgiu autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă, după ce ieri, s-a descoperit şi aici un focar de pestă porcină africană.

Astăzi, se continuă aplicarea măsurilor de împiedicare a răspândirii virusului şi se fac verificări în localităţile din zona suspectă, după cum relatează corespondenta noastră, Marcela Petcu.

Reporter: Satul Brăniştari din judeţul Giurgiu, unde a fost depistat un focar de pestă porcină africană, este în carantină încă de sâmbătă. La intrare au fost instalate filtre sanitare, iar oamenii sunt verificaţi. Ieri au fost recenzaţi porcii din localitate, iar astăzi urmează să fie inventariaţi şi cei din Mihai Bravu, localitate situată în zona de protecţie.

Autorităţile din judeţul Giurgiu au decis să nu sacrifice porcii sănătoşi. Aceştia spun că se va trece la eutanasierea porcilor din zona de protecţie doar în cazul în care rezultatele de la probele luate din gospodăriile recenzate vor fi pozitive.

În Brăniştari fiecare maşină este oprită iar şoferii sunt rugaţi să deschidă portbagajul şi să arate ce au în el. Dacă cineva are carne de porc, aceasta este confiscată, în plus autoturismele trec printr-un filtru care conţine un anumit dezinfectant, dar şi peste un covor dezinfectant.

Gospodăria unde a fost descoperit focarul de infecţie este pusă sub supraveghere, după ce a fost dezinfectată.

Este obligatoriu contactarea imediată a medicului veterinar, atunci când există suspiciunea de îmbolnăvire, spun autorităţile.


Etichete pestă porcină africanăfocarGiurgiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live