Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 380
Comentează add

Este vorba de 12 persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care nouă sunt pacienți, iar trei cadre medicale.

Focar de COVID-19 la secţia de Ortopedie a Spitalului Județean Galați

maria-mandita-galati

SARS-CoV-2:   Foto: Arhivă.rhivă.

Peste 17.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au mai fost diagnosticate de ieri până astăzi în România, iar numărul pacienților COVID-19 se menține relativ constant, în contextul în care s-au înregistrat peste 400 de decese asociate SARS-CoV-2.

În spitalele supraaglomerate situația este tot mai greu de gestionat, iar mulți pacienți care ar avea nevoie de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unui loc nici nu îl mai apucă, așa cum s-a întâmplat, din nou, la Galați.

În ultimele 24 de ore, opt pacienți cu coronavirus care se aflau internați în containerele din curtea Spitalului Județean Galați au decedat; cele opt persoane nu erau vaccinate anti-COVID.

În cele șapte containere din curtea spitalului, prevăzute inițial cu o capacitate de 36 de locuri, sunt internați și tratați în prezent 43 de bolnavi cu coronavirus, care au nevoie de alimentare cu oxigen.

Pentru creșterea capacității de tratare a pacienților cu COVID, în curtea Spitalului Județean, în afară de cele șapte containere, a mai fost adusă o autospecială ISU SMURD de victime multiple, unde sunt tratați trei pacienți care au nevoie de oxigen.

De asemenea, tot în curtea spitalului mai există o autospecială ce aparține Serviciului Județean de Ambulanță Galați, o mașină veche ce era folosită rar și care acum a fost transformată în mini salon cu două locuri pentru pacienții cu coronavirus care au nevoie de oxigen.

Tot la Spitalul Județean Galați, Direcția de Sănătate Publică a confirmat astăzi prezența unui nou focar COVID pe secția Ortopedie.

Este vorba de 12 persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care nouă sunt pacienți, iar trei cadre medicale, respectiv un medic și doi asistenți medicali, iar în secția Ortopedie au fost restricționate internările pentru o perioadă de 14 zile, fiind primite doar urgențele medicale.


Etichete focarcoronavirusspitalgalati(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live