Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 487
Comentează add

FNPMF solicită Ministerului Sănătății să retragă ordinul care obligă medicii de familie să monitorizeze prin telefon pacienții cu forme ușoare de COVID-19.

FNPMF solicită retragerea unui ordin controversat

florin-lepadatu

Foto: Arhivă RRA.

Federaţia Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) solicită Ministerului Sănătății să retragă ordinul care obligă medicii de familie să monitorizeze prin telefon pacienții cu forme ușoare de COVID-19, transmite RRA citat de Rador.

Bolnavii nu vor avea nimic de suferit - precizează președintele federației,  Raluca Zoiţanu, care susține că ordinul cuprinde amenințări, sancțiuni și controale și că sarcinile stabilite de autorități și care trebuie îndeplinite de doctori nu sunt definite.

Raluca Zoiţanu: „Pacienţii trebuie să stea liniștiţi, să știe că medicii lor de familie sunt aproape de ei în continuare, așa cum au fost și până acum. Vom răspunde la telefon, vom suna pacienții care au nevoie de noi. Nu vrem să semnăm acest contract suplimentar impus de guvern din cauza amenințărilor și sancțiunilor care reies din fiecare rând al contractului. Nu ni se pare o atitudine normală din partea guvernului. Solicităm să fim respectaţi ca profesioniști și ca medici care ne îngrijim pacienții.”

Raluca Zoiţanu a subliniat că actele normative elaborate de guvern și de Ministerul Sănătății au fost elaborate fără consultarea medicilor de familie și în lipsa oricăror negocieri cu Colegiul Medicilor din România.


Etichete ordinretrageremedicitelefoncovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live