Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Iunie 2020
Vizualizari: 785
Comentează add

FMI:CheltuieIi de 10.000 de miliarde USD pentru a limita consecințele COVID

sergiu-stet

   Directorul FMI, Kristalia Gheorghieva    Foto: Arhivă.

Fondul Monetar Internațional a anunțat că guvernele din întreaga lume au cheltuit aproximativ 10.000 de miliarde de dolari prin măsuri fiscale menite a limita declinul economic provocat de pandemia de coronavirus.

Totuși, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a precizat că sunt în continuare necesare stimulente economice semnificative.

Într-o postare pe blog, directorul FMI a apreciat ca vești bune faptul că guvernele au aplicat "politici extraordinare" pentru a salva vieți și pentru protejarea modului de viață.

Kristalina Georgieva a subliniat însă că această criză este cel mai mult resimțită de cei deja foarte vulnerabili și vor fi necesare în continuare stimulente bugetare pe perioada redresării, inclusiv în privința sistemelor de sănătate pentru a minimaliza riscurile unor viitoare epidemii.

Directorul general al FMI a făcut apel pentru investiții suplimentare în educație, avertizând asupra faptului că educația copiilor a fost întreruptă din cauza virusului și a atras atenția asupra riscului "sărăciei învățământului".

 

Etichete FMIKristalina Georgievaeconomieajutor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live