Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Martie 2022
Vizualizari: 379
Comentează add

Fluxul de refugiați care vin în România din Ucraina prin Vama Siret a scăzut în ultimele zile.

Fluxul de refugiați care vin din Ucraina prin Vama Siret a scăzut

florin-lepadatu

   Foto: Mihaela Buculei

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Fluxul de refugiați care vin în România din Ucraina prin Vama Siret a scăzut în ultimele zile, pentru că mulți dintre cei care fug de război se opresc în zona Cernăuți, iar o mare parte a populației ucrainene este blocată în orașele asediate.

Principala preocupare a organizațiilor implicate în acordarea de ajutor este să găsească soluții pentru ca ajutoarele să ajungă în cele mai afectate localități.

Din Suceava, transmite Mihaela Buculei: ”Președintele Federației Internaționale a Societății de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Francesco Rocca, a ajusn în această după-amiază în vama Siret, după o vizită oficială în Ucraina. Acolo a analizat activitatea în teren, ca răspuns la urgența umanitară provocată de conflictul armat din țara vecină.


Francesco Rocca: ”Scopul vizitei a fost să stabilesc situația mai în detaliu, de la toate filialele de Cruce Roșie de pe partea ucraineană, iar cele mai mari nevoi cunoscute, dar care au fost identificate în teren, sunt hrana, kit-urile igienice și alte materiale de primă necesitate, pentru a putea oferi ajutorul necesar și a restabili oarecum un grad de demnitate asupra situației în care se află ucrainenii acum.”

Francesco Rocca a vizitat sediul Crucii Roșii Ucrainene din Vinița și Centrul logistic al Crucii Roșii din Cernăuți.”


Etichete Siretvamarefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live