Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

4 Decembrie 2018
Vizualizari: 975
Comentează add

Flota Rusă de la Marea Neagră începe manevre la Sud de Strâmtoarea Kerch.

Flota Rusă începe manevre la Sud de Strâmtoarea Kerch

radu-dobritoiu

Flota rusă de la Marea Neagră începe, la miezul nopţii, manevre, la sud de Strâmtoarea Kerci, care face trecerea dintre Marea Neagră şi Marea Azov. Autorităţile ruse avertizează că zona în care au loc manevrele prezintă pericol pentru siguranţa navigaţiei. Anunţul are loc la mai bine de o săptămână de la incidentul naval, în urma căruia au fost sechestrate trei nave militare ucrainene.


Corespondenţă din Moscova de la Alexandru Beleavschi:

"Mediile ruse au anunţat că, potrivit sistemului internaţionale NAVTEX - destinată emisiei şi recepţiei automate a mesajelor privind siguranţa navigaţiei maritime - flota rusă a Mării Negre va desfăşura, începând de astăzi până pe 9 decembrie, exerciţii în Marea Neagră la sud de Peninsula Kerci, din Crimeea. Zona respectivă a fost declarată periculoasă pentru navigaţie.
Aceste exerciţii au loc la puţin timp după incidentul naval ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci, în care navele de frontieră ruse au arestat două vedete şi un remorcher ucrainean cu 24 de marinari la bord, sub acuzaţie de trecere ilegală a frontierei. În urma incidentului, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a instituit stare de război în regiunile vecine cu Rusia şi de la Marea Neagră şi Marea Azov. Serviciul de Frontieră ucrainean a anunţat, astăzi, că, după incident şi declararea stării de război, toate navele şi vedetele sale se află în stare de alertă de luptă. Preşedintele Vladimir Putin a calificat incidentul drept o provocare organizată de preşedintele Poroşenko în scopuri electorale. Duma de Stat a Rusiei a adotat, astăzi, o declaraţie în care face apel la parlamentele lumii să condamne ceea ce numeşte provocările permanente din partea Ucrainei, inclusiv cea din Strâmtoarea Kerci, încurajată - afirmă deputaţii ruşi - de protectorii occidentali ai acesteia. Statele occidentale au condamnat acţiunile Rusiei şi au cerut eliberarea marinarilor şi navelor ucrainene arestate".
 


Etichete Alexandru BeleavschiStramtoarea KerchStramtoarea Kercimanevre ruse Marea Neagra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live