Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

8 Noiembrie 2017
Vizualizari: 653
Comentează add

F. Iordache: Fie se va stabili un prag valoric al prejudiciului pentru încadrarea ca faptă penală, fie se va decide că trebuie să existe un beneficiu al celui care a comis abuzul:

Florin Iordache despre abuzul în serviciu: Sunt două variante

angela-matei

Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputat PSD foto: cdep.ro

Comisia parlamentară specială pentru punerea în acord a Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale va da săptămâna viitoare un vot asupra propunerilor de redefinire a infracţii de abuz în serviciu.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a explicat că fie se va stabili un prag valoric al prejudiciului pentru încadrarea ca faptă penală, fie se va decide că trebuie să existe un beneficiu al celui care a comis abuzul:

Săptămâna viitoare vor intra în dezbaterea Comisiei speciale şi proiectele de modificare a Legilor Justiţiei.

Florin Iordache a precizat că la elaborarea acestora s-a ţinut cont şi de propunerile magistraţilor, iar punctul de vedere al procurorilor anticorupţie asupra modificărilor propuse este unul consultativ.

În legătură cu recomandarea vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a solicita avizul Comisiei de la Veneţia,  Florin Iordache a declarat că Parlamentul României va constata dacă este sau nu nevoie de acesta.


Etichete Comisia parlamentară specială pentru punerea în acord a Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionaledeputatul PSD Florin Iordacheprag valoric al prejudiciului pentru încadrarea ca faptă penalălegile justitieiFrans Timmermans

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live