Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Februarie 2021
Vizualizari: 233
Comentează add

Guvernul a adoptat bugetul de stat şi pe cel al asigurărilor sociale pentru acest an, precum şi strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2021-2023.

Florin Cîţu: Mai mulţi bani pentru investiţii

radiojurnal

  Florin Cîţu. Foto. gov.ro

Guvernul a adoptat bugetul de stat şi pe cel al asigurărilor sociale pentru acest an, precum şi strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2021-2023.
 
Bugetul se încadrează într-un deficit de 7,16% din Produsul Intern Brut. Inflaţia medie anuală avută în vedere este de 2,4%, iar câştigul salarial mediu net lunar prevăzut este 3.323 de lei.
 
Premierul Florin Cîţu a declarat că bugetul forţează restructurarea companiilor de stat anul acesta - după cum relatează reporterul nostru Andrei Şerban.
 
Reporter: Andrei Şerban - Premierul Florin Cîţu a arătat că din bugetul general consolidat cheltuielile sunt de 397.515 de milioane de lei şi cele de personal de peste 109 milioane de lei.
 
De asemenea, deficitul este de 80.000 de milioane de lei. Premierul a mai arătat că la şedinţa de ieri s-au adoptat modificări de ultimă oră la unele capitole, cum ar fi mai mulţi bani pentru investiţii.
 
Florin Cîţu: Au fost câteva modificări, transferuri la unele capitole, de exemplu, din Fondul de Rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru fianţarea unor proiective de investiţii care erau incluse în anumite anexe, în rest nu au fost schimbate, aşa cum am prezentat, bugetul rămâne în parmetrii iniţiali şi el merge la Parlament pentru dezbatere.
 
Reporter: Florin Cîţu şi-a exprimat speranţa că Legislativul va adopta cât repede posibil bugetul din acest an şi a reamintit că eventualele amendamente pe care le vor depune parlamentarii nu trebuie să depăşească deficitul propus şi că ele trebuie să fie însoţite de precizarea surselor de finanţare.
 
Premierul s-a referit şi la situaţia minerilor din Valea Jiului, el a spus că aceştia îşi vor primi salariile în urma ordonanţei de urgenţă adoptată joi şi care constituie un fond de garantare pentru plata creanţelor salariale, care include şi companiile în insolvenţă. 
 
Florin Cîţu a mai afirmat că luni ar putea să fie o şedinţă de guvern online, pentru adoptarea uniui act normativ, care va aproba normele de aplicare ale acestei ordonanţe de urgenţă.
 
(PH)

Etichete Florin Cituguvernbuget(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live