Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

10 Septembrie 2020
Vizualizari: 272
Comentează add

Florin Cîţu: Deprecierea leului are legătură cu economia mondială

maria-mandita-galati

 Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Moneda unică europeană a ajuns astăzi la un nou maxim istoric. Cursul afișat de BNR este de 4,85 de lei pentru un euro, cu 0,45 de bani mai mult față de cotația de ieri.

Aflat la Galați, la conferința antreprenorilor din acest județ, ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, a explicat că deprecierea monedei naționale față de euro are legătură cu economia mondială și că această situație nu va afecta economia din România - ne-a transmis corespondentul RRA Maria Măndiță.

Florin Cîţu a mai spus că nu crede că până la finele anului un euro va atinge pragul de 5 lei.

Florin Cîţu: Este o situaţie temporară, transmisia către cetățeni nu se face imediat nici în prețuri, durează, ar trebui să fie o depreciere care să fie acolo mare și să rămână depreciere o perioadă lungă de timp. Nu vedem așa ceva în prețuri. Pe parte de rate la bancă, în primul rând acestea, ratele, sunt amânate nouă luni de zile, deci nu ar afecta nicio rată la bancă - iarăși nu aveam o problemă, chiar în condiţiile în care nu ar fi fost. 70% dintre împrumuturi astăzi sunt în lei, deci nici acolo nu aveam o problemă, iar dobânzile la lei au scăzut. ROBOR-ul în special a scăzut în fiecare lună. Revenind la curs, este doar o mișcare temporară, nu se va vedea inflație şi nu va afecta ratele.
 
(PH)

Etichete curs valutardepreciereleuFlorin Citu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live