Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

1 Aprilie 2012
Vizualizari: 3092
Comentează add

Credincioşii romano-catolici sărbătoresc duminică, 1 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim, zi numită popular Florii, cu o săptămână mai devreme decât ortodocşii şi greco-catolicii.

Floriile catolice

remus-radulescu

În Biserica Romano Catolică, de Florii este şi Ziua Mondială a tineretului când se organizează procesiuni publice cu flori şi ramuri în amintirea întâmpinării lui Iisus Hristos în Ierusalim acum aproape 2000 de ani.

La Bucureşti procesiunea catolică de Florii are loc în cursul după amiezei de la Biserica Franceză “Sacre Coeur”, din Piaţa Aviatorilor la Catedrala Sfântul Iosif şi este  condusă de Arhiepiscopul Ioan Robu.

Procesiunea se va încheia cu ritualul binecuvântării ramurilor şi cu o liturghie oficiată în Catedrala Sfântul Iosif.
 
Şi la Iaşi, credincioşii participă la o procesiune care se desfăşoară între Biserica romano catolică din Cartierul Nicolina şi Catedrala romano catolică Adormirea Maicii Domnului.

De Florii, în Biserica Romano-catolică se sărbătoreşte din anul 1984 şi Ziua Tineretului.

Anul acesta, Papa Benedict al XVI-lea le-a transmis tinerilor din lumea întreagă un mesaj, cu tema “Bucuraţi-vă mereu în Domnul” (Fil. 4,4).
Suveranul Pontif îi îndeamnă pe tineri să fie “misionari ai bucuriei”, cunoscut fiind că “mesajul creştin este un mesaj de bucurie şi de speranţă”.

“Voi, tineri discipoli ai lui Cristos, arătaţi lumii că credinţa aduce o fericire şi o bucurie adevărată, deplină şi durabilă”, spune papa Benedict al XVI în mesajul său către tineri.

Odată cu Duminica Floriilor, credincioşii intră în Săptămâna Mare, intervalul în care sunt rememorate Patimile Domnului: arestarea, condamnarea şi Răstignirea lui Iisus Hristos.

Anul acesta, romano catolicii şi protestanţii celebrează Sărbătorile Pascale cu o săptămână mai devreme faţă de ortodocşi şi greco-catolici.


Etichete sarbatoarecatolicpapaprocesiunefloriramuriIerusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live