Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Aprilie 2015
Vizualizari: 959
Comentează add

Firmele private care au fost victimele unui cartel sau instituţiile publice care au fost păgubite prin trucări de licitaţii pot cere despăgubiri în instanţă spune Bogdan Chiriţoiu.

Firmele care au fost victimele unui cartel, "pot cere despăgubiri"

radiojurnal

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Foto: captură youtube.com.  

Firmele private care au fost victimele unui cartel sau instituţiile publice care au fost păgubite prin trucări de licitaţii vor putea cere despăgubiri în instanţă după ce România va adopta directiva europeană care prevede acest lucru. 

Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la o conferinţă de presă în care a prezentat raportul de activitate pe anul 2014 al instituţiei pe care o conduce. 
 
El a explicat că, în prezent, sunt pedepsiţi cei care încalcă legea concurenţei, dar victimele nu sunt despăgubite.   
 
"Când cineva încalcă Legea concurenţei, îşi face un cartel, se emite o decizie de amendare a acelor companii şi amenda se duce la buget, eventual se poate da şi o sancţiune penală, deci cineva merge la închisoare. În schimb, cei care suferă, victimele acestor creşteri de preţuri, ei nu primesc nicio compensaţie. 
 
"Şi acum, ce vrea Comisia Europeană este ca victimele să poată şi ele să ceară despăgubiri. E mult mai uşor să ceară despăgubiri dacă au dovezi pe care le furnizează statul. Anumite informaţii din dosarele astea se pot comunica victimelor, ca pe baza acelor dovezi să poată să ceară despăgubiri în instanţă", a spus Bogdan Chiriţoiu.

Etichete Firmele private care au fost victimele unui cartelinstituţiile publice care au fost păgubite prin trucări de licitaţiidespăgubiri în instanţăpreşedintele Consiliului ConcurenţeiBogdan Chiriţoiu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live