Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

13 August 2020
Vizualizari: 299
Comentează add

Firmă de taximetrie amendată de CNCD

marcela-german

Foto: Arhivă/ Agerpres.

O firmă de taximetrie din Târgu Mureş va fi amendată cu 10.000 de lei de către Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce un şofer a refuzat să efectueze o cursă pentru un copil cu dizabilitate locomotorie, aflat într-un scaun cu rotile şi însoţit de mama sa.
 
Familia care a formulat plângerea spune că a vrut să tragă un semnal de alarmă privind atitudinea unora faţă de persoanele cu handicap.
 
Reporter: Incidentul a avut loc într-o seară de octombrie anul trecut, spune mama fetei aflată în scaun cu rotile.
 
-: Ne-am dus în stația de taxi. Era o singură mașină și am rugat că: dacă vă rog frumos, nu ne duceți până în Sângeorgiu de Mureș? Scaunul se poate plia. Nu vă duc, doamnă. Dar, zic: cum adică? Nu vă duc, așa.
 
Reporter: Fata de 14 ani a fost și ea dezamăgită de atitudinea taximetristului.
 
-: Câteodată ca fată cu dizabilități întâmpin niște chestii cam grele și cam șocante. Şi taximetristul ăsta, eu nu consider un om cu acest comportament un om normal. Pe oamenii ăştia ar trebui să-i învețe cineva să se comporte mai frumos.
 
Reporter: Potrivit Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, refuzul șoferului constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiții de egalitate.
 
Președintele Asztalos Csaba: Am citat de două ori compania de taximetrie. Nu ne-au răspuns. Noi am avut cazuri similare, din păcate, de exemplu în București, iar în urma unui caz Curtea de Apel București a dat o decizie prin care obligă primăria să modifice regulile de autorizare, le obligă pe aceste companii să aibă la dispoziţie autoturisme pentru transportul persoanelor cu dizabilități.
 
Reporter: Firma de taximetrie din Târgu Mureș va fi amendată cu 10.000 de lei.

Etichete taxicncdtargu mures(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live