Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

29 Decembrie 2009
Vizualizari: 3730
Comentează add

Lungmetrajul a avut încasări de peste 220 milioane de dolari în America de Nord.

Filmul 3D "Avatar" este lider în box office Filmul 3D "Avatar" este lider în box office - Conține video

paul-poterasi

Foto: Agerpres

"Avatar", cel mai nou film al lui James Cameron, a fost lider, încă de la premieră, în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.531.237 de lei şi 67.308 de spectatori, informează Agenţia Champions.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat  "Vacanţă All Inclusive" (Couples retreat), cu încasări de 86.932 de lei şi 4.781 de spectatori, iar pe poziţia a treia s-a situat "Motivat să ucidă" (Law Abiding Citizen), cu venituri de 77.974 de lei şi 4.221 de spectatori.

Primele cinci poziţii au fost completate de  "Saga Amurg: Lună Nouă", cu încasări de 41.686 de lei şi 2.456 de spectatori şi "2012", cu venituri de 41.477 de lei şi 2.483 de spectatori.

Lungmetrajul 3D "Avatar" este considerat cel mai scump film din istoria cinematografiei, cu un buget de producţie estimat la 500 de milioane de dolari.

Regizorul filmului, James Cameron, este celebru pentru "Titanic", care a câştigat 11 premii Oscar, în urmă cu 12 ani.

Filmul "Avatar "conduce detaşat la încasări şi în box office-ul din America de Nord având venituri de peste 220 de milioane de dolari.

Lungmetrajul 3D rulează în cinematogarfele din 106 ţări.

Acţiunea filmului 3D "Avatar" se petrece cu 200 de ani în viitor. Jake (Sam Worthington) este implicat în dezvoltarea unei noi strategii de luptă pentru războiul dintre oameni şi o specie de extratereştri numiţi Na'vi.

Aceasta presupune amestecarea ADN-ului uman cu părţi din ADN-ul nativilor Na'vi de pe planeta Pandora.

Rezultatul? Avatarul astfel format este o fiinţă care are toate caracteristicile poporului Na'vi şi care îi va putea învinge cu propriile lor arme.

Misiunea lui Jake este să se infiltreze în comunitate şi să funcţioneze ca spion, adunând informaţii despre cultura, dar mai ales despre slăbiciunile speciei de pe planeta Pandora.

Deşi este devotat misiunii şi o îmbrăţişează cu mult curaj, Jake va avea de înfruntat multe obstacole şi va fi nevoit să asiste la scene dure care îi vor schimba perspectiva asupra acestui război.

Curând după ajungerea lui în mijlocul Na'vi, este martorul unui masacru în masă al băştinaşilor, pus la cale de trupele din care el însuşi face parte. 

Jake decide că nu poate sta pe margine să se uite cum Na'vi sunt exterminaţi şi se hotărăşte să treacă de partea lor.

Cu ajutorul prinţesei Neytiri (Zoe Saldana), de care se şi îndrăgosteşte, reuşeşte să întoarcă lupta: să-i salveze pe Na'vi de invazia oamenilor.

Video: Trailerul filmului 3D "Avatar".


Etichete Avatarfilmlungmetraj 3DJames Cameronbox office,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live