Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Octombrie 2016
Vizualizari: 987
Comentează add

Federaţia Internaţională şi cea Europeană a Jurnaliştilor, împreună cu instituţia afiliată din România, MediaSind, fac apel către Parlament să nu elimine taxa radio-tv.

FIJ şi FEJ fac apel către autorităţi să nu elimine taxa radio-tv

radiojurnal

Federaţia Internaţională şi cea Europeană a Jurnaliştilor, împreună cu instituţia afiliată din România, MediaSind, fac apel către Parlament să nu elimine taxa radio-tv.

Organizaţiile atrag atenţia că renunţarea la aceasta va duce la creşterea dependenţei de factorul politic a posturilor publice.

Şi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, din care fac parte şi posturile publice din ţara noastră, şi-a exprimat îngrijorarea.

Într-o scrisoare adresată autorităţilor române, uniunea arată că finanţarea de la bugetul de stat poate fi greu de asigurat în perioade de austeritate şi subliniază că taxa este un element-cheie pentru a proteja independenţa serviciilor publice de presă de puterea politică şi economică.

Pentru menţinerea acestui mecanism de finanţare pledează şi Secretarul General al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacific, Javad Motaghi.

Javad Motaghi: "Serviciile publice de Radio şi Televiziune au un rol bine definit în orice societate, acela de a promova educaţia, cultura şi de a informa. Radioul public, Televiziunea publică, sunt menite să servească întreaga populaţie, să se dedice moştenirii naţionale, interesului naţional. Audiovizualul public trebuie să fie finanţat, condus, controlat direct de către public, pentru a-l putea servi mai bine".

Eliminarea taxei radio-tv face parte din iniţiva legislativă a liderului PSD Liviu Dragnea privind renunţarea la 102 taxe non-fiscale.

Propunerea a fost deja adoptată de Senat în procedură de urgenţă luni şi a ajuns la Camera Deputaţilor.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, scopul este reducerea timpului pe care cetăţenii trebuie să-l petreacă la cozi şi eficientizarea activităţii instituţiilor publice.


Etichete FIJFEJapel către autorităţisă nu elimine taxa radio-tvJavad MotaghiUniunea Europeană de Radio şi TeleviziuneSecretarul General al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacificliviu dragneapsdtaxemedia sind

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live