Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

21 Octombrie 2015
Vizualizari: 789
Comentează add

Fiat şi Starbucks, au beneficiat de o reducere a taxelor în valoare de zeci de milioane de euro graţie unor acorduri fiscale în Luxemburg şi în Olanda, apreciază Comisia Europeană.

Fiat şi Starbucks, sancţionate de Comisia Europeană

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: ec.europa.eu.

Comisia Europeană consideră că două companii, Fiat şi Starbucks, au beneficiat de o reducere ilegală a taxelor în valoare de zeci de milioane de euro graţie unor acorduri fiscale în Luxemburg şi în Olanda.

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a anunţat astăzi şi că a fost amendat cu peste 100 de milioane de euro un cartel care producea componente pentru computer.

Este vorba de companii importante precum Phillips, Lite-ON, Toshiba sau Sony.

Statele naţionale nu pot oferi companiilor, indiferent cât de mari şi de influente sunt, un avantaj de piaţă, încălcând principiul competitivităţii - spune comisarul Margrethe Vestager, referindu-se la ajutoarele de stat şi facilităţile fiscale oferite companiilor Fiat şi Starbucks de către Luxemburg şi respectiv Olanda.

Comisia solicită Olandei şi Luxemburgului să recupereze taxele neplătite de cele două companii, care se ridică undeva la aproape 30 milioane de euro pentru fiecare dintre ele.

Nu ne vom opri aici - mai spune comisarul european - şi vom continua să anchetăm cazuri similare în Irlanda, Luxemburg şi Belgia.

Margrethe Vestager a anunţat că a fost amendat cu 116 milioane de euro un cartel format din companii internaţionale importante care produceau componente pentru cititoare de DVD-uri.

Acestea au împărţit între ele, în perioada 2004-2008, informaţii despre strategiile lor de licitare, precum şi rezultatele licitaţiilor de achiziţii publice. 


Etichete Comisia EuropeanăBruxellesFiatStarbucksPhillipsLite-ONToshibaSonycomisarul european pentru concurenţăMargrethe Vestager

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live