Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

30 Iulie 2022
Vizualizari: 454
Comentează add

Evenimentul este organizat de municipiul Sighișoara sub Înaltul Patronaj al Maiestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

Festivalul "Sighișoara medievală"

marcela-german

Foto: Marcela German.

Lupte cavalerești, demonstrații despre forța tămăduitoare a zânelor, teatru și dansuri medievale sunt câteva dintre surprizele anunțate pentru astăzi în a doua zi a festivalului "Sighișoara medievală".

Evenimentul este organizat de municipiul Sighișoara sub Înaltul Patronaj al Maiestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. Cu detalii corespondenta RRA, Marcela German:


Reporter: Deși a plouat sporadic, vizitatorii și localnicii s-au adunat în cetatea medievală încă din prima zi de festival organizat de administrația locală condusă de Iulian Sîrbu:


Iulian Sîrbu: De la an la an diversificăm. Nu trebuie festivalul medieval să intre în monotonie. Vom avea două piese de teatru pregătite de către domnul Râlea. Implic tot mai mult sighișoreni în acest eveniment. Anul acesta avem inclusiv trupele de dans, sighișorenii cu un dans medieval. Avem o zonă de unde se pot achiziționa costume sau închiria.


Reporter: Ce le arăți copiilor?


-: Le arătăm cum se luptau cavalerii mai demult.


-: Am luat o sabie. Am făcu câteva mișcări de bază destul de ușoare.


Reporter: E grea sabia?


-: Da. Este grea.


-: Sunt din Suceava și am venit la Sighișoara cu produse făcute de familia mea: cămăși din in și din bumbac, /.../ tradițional, cămașă medievală, haiducească.


-: Din București. N-am fost niciodată și am vrut să venim.


Reporter: Deseară pe scenă vor urca cimpoierii din Transilvania și trupa Sirius cu un spectacol de jonglerii cu foc. Concertul Cargo și focul de artificii vor încheia festivalul mâine-noapte.

FOTO: Marcela German.

sigh 1


Etichete Festivalul Sighișoara medievalăcavalerisighisoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live