Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2016
Vizualizari: 638
Comentează add

Festivalul RadiRo continuă cu al doilea concert susţinut de Orchestra Simfonică Radio din Leipzig.

Festivalul RadiRo continuă cu Orchestra Simfonică Radio din Leipzig

radiojurnal

Foto: Alexandru Dolea.

Festivalul RadiRo continuă, astăzi, la Bucureşti, cu al doilea concert susţinut de Orchestra Simfonică Radio din Leipzig.

Evenimentul de la Sala Radio este difuzat prin Uniunea Europeană de Radio, fiind preluat şi de Radiodifuziunile din Republica Cehă, Germania-Saarbrucken, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Olanda. Sorina Goia: RadiRo, ziua a şasea, concert Premium, cu un program atractiv.

Muzicienii Orchestrei Simfonice Radio MDR din Leipzig au ales să prezinte publicului nostru piese celebre precum "Rhapsody in Blue" de George Gershwin şi "Lacul lebedelor" de Ceaikovski. La pupitrul celei mai vechi orchestre radio din Germania, Kristjan Järvi, directorul de onoare al Festivalului RadiRo 2016.

Kristjan Järvi: Cred că, în general, orchestrele radio ţin de sectorul serviciului public şi sunt parte a organismelor de guvernare a unei ţări. Posibilitatea de a reflecta timpurile generaţiilor noastre este acum la apogeu. Trebuie să evoluăm mereu cultural şi să folosim orchestrele în acest sens. Orchestrele radio ar trebui să aibă misiunea de a reflecta vremurile curente şi să joace rolul unei forţe relevante pentru schimbare socială.

De la ora 19:00, cel de-al şaselea concert din Festivalul RadiRo este transmis în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.


Etichete Orchestra Simfonică Radio din LeipzigradiroKristjan Järvi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live