Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 2171
Comentează add

Între 20 şi 27 septembrie, Radio România organizează ediţia a II-a a Festivalului RadiRo. La Sala Radio vor concerta orchestre din Finlanda, Cehia, Germania, Franţa şi România.

Festivalul Internaţional RadiRo, unic și autentic Festivalul Internaţional RadiRo, unic și autentic - Conține audio

mihaela-helmis

Preşedintele Director General Radio România, Ovidiu Miculescu; directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban – Pârâu și directorul de onoare al Festivalului RadiRo, Cristian Mandeal. Foto: Alexandru Dolea

Orchestrele Simfonice Radio din Finlanda, Praga şi Stuttgart, precum şi Orchestra Naţională a Franţei sunt prezenţele din cadrul Festivalului RadiRo, care se vor afla în premieră la Bucureşti din 20 septembrie.

Acestea vor concerta alături de Orchestra Naţională Radio, gazdă a singurului eveniment de acest fel din Europa.

Cea de a doua ediţie a Festivalului RadiRo organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, se va încheia în 27 septembrie şi va reuni 5 orchestre euopene radio, solişti şi dirijori de talie mondială.  

Program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss

În nopţile de festival vor concerta în Sala Radio cinci orchestre radio din Finlanda, Cehia, Germania, Fraţa şi România într-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui compozitor german.  

Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al SRR: "Această serie de concenrte de excepţie la care vă invit să participaţi vor fi preluate de  European Broadcasting Union şi de Asia-Pacific Broadcasting Union, ajungând la o audienţă care cu siguranţă va depăşi două miliarde de ascultători".

Oltea Şerban Pârâu, director al Centrului Cultural Media Radio România: "Ceea ce se aude în această sală de aproape 1.000 de locuri se multiplică neaşteptat de mult prin radio, televiziune şi internet".

 

Oltea Şerban Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România, a fost invitata Ruxandrei Săraru, la emisiunea "Oameni care mișcă România", difuzată la Radio România Actualități.

Audio: Emisiunea "Oameni care mișcă România", realizată de Ruxandra Săraru.

Unică şi autentică această întâlnire de toamnă care face ca Bucureştiul să rămână pe harta evenimentelor muzicale de talie internaţională - afirma în conferinţa de presă şi preşedintele de onoare al acestei ediţii, marele dirijor Cristian Mandeal.  

"Vine ca să umple acest gol pe care Festivalul Enescu îl lasă la doi ani cu un festival sărbătoare artistică în peisajul cultural românesc", a afirmat Cristian Mandeal.

Un eveniment ce va îmbogăţi viaţa artistică

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, salută organizarea Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio.

El a apreciat într-o ediţie specială la Radio România Cultural că Festivalul RadiRo, organizat de Radio România, va îmbogăţi viaţa artistică a capitalei şi pe cea de dincolo de graniţe.  

"E un eveniment extrem de important şi eu cred că e un lucru foarte, foarte important pentru că există orchestre extraordinare care sunt în structura radiourilor publice, doar dacă ne gândim la noi.

"Un astfel de festival va îmbogăţi enorm de mult harta culturală a capitalei şi nu numai", a afirmat Kelemen Hunor. Interviul integral cu ministrul culturii, Kelemen Hunor, poate fi ascultat pe site-ul radioromaniacultural.ro


Etichete RadiRoorchestre radio europeneOrchestra Naţională a FranţeiOrchestra Naţională RadioconcerteSala RadioOvidiu MiculescuCristian MandealOltea Şerban – Pârâu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live