Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

28 August 2020
Vizualizari: 3086
Comentează add

Radio România este coproducător al Concursului Internațional George Enescu, programat să se desfășoare în două etape distincte.

Festivalul Internațional George Enescu începe pe 29 august (VIDEO) Festivalul Internațional George Enescu începe pe 29 august (VIDEO) - Conține video

mihaela-helmis

Arhivă Foto: Alexandru Dolea.

Prestigiosul Festival Internațional George Enescu are loc în acest an într-o ediție mai puțin obișnuită: se organizează doar componenta de competiție.

Concursul începe mâine seară, la ora 18:00, în Sala Ateneului din Capitală, dar fără public, cu un concert de deschidere susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de dirijorul Josep Caballé Domenech.

În program sunt incluse trei lucrări, dintre care primele două sunt prime audiții absolute.

Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical și online pe site-ul www.festivalenescu.ro/

Conferința de presă în care au fost prezentate astăzi principalele repere ale ediției 2020 s-a desfășurat, de asemenea, online, iar directorul executiv al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, Mihai Constantinescu, a subliniat importanța organizării acestui eveniment în contextul actual.


Mihai Constantinescu: Este un semn, un semnal pe care îl dăm lumii întregi că muzica trebuie să continue. De fapt, aceasta este și o parte din mesajul pe care îl dăm noi prin acest concurs. George Enescu, în „Oedipe”, Sfinxul la un moment dat spune: cine este mai presus decât omul?; și George Enescu a găsit această formulă, care nu este în literatura originală, și a zis: omul este mai presus de destin. Prin acest concurs, prin această organizare, încercăm, într-adevăr, să fim peste destin în acest moment, pentru că destinul ne-a pus în fața unor greutăți foarte mari, pe care sperăm să le trecem și pe care dorim ca toată lumea să le treacă, și inclusiv noi.


Realizator: Radio România este coproducător al Concursului Internațional George Enescu, programat să se desfășoare în două etape distincte.

Prima - între 29 august și 20 septembrie, iar semifinalele și finalele fiecărei secțiuni vor avea loc în luna mai a anului viitor, pe scena Ateneului Român.

VIDEO: Conferința de presă.

(RS)


Etichete (RS)exclusiv radioFestivalul Internațional George Enescusala ateneuluiromaniaorchestra filarmoniciiradio romania muzicalmihai constantinescuradio romaniacoproducatorateneul roman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live