Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 709
Comentează add

Festivalul Internațional "George Enescu" a fost cel mai mare eveniment dedicat muzicii clasice din acest an, la nivel internațional.

Festivalul Internațional "George Enescu", bilanțul final al ediției

mihaela-helmis

Festivalul Internațional "George Enescu:, recent încheiat, a fost cel mai mare eveniment dedicat muzicii clasice din acest an, la nivel internațional, afirmă organizatorii, care au prezentat azi bilanțul final al ediției.

78 de concerte susținute de 32 de orchestre din 14 țări, cu aproximativ 3.500 de artiști români și străini, între care peste 100 de solițti și dirijori faimoși la nivel mondial.

Festivalul și-a desfășurat întregul program artistic timp de 30 de zile, chiar dacă a fost nevoie să se înlocuiască din scurt o orchestră și trei soliști.

Au fost prezentate 53 de lucrări în premieră românească și trei în premieră mondială și au fost interpretate cele mai multe compoziții enesciene din istoria festivalului: 42.

Au fost în total 75.000 de spectatori la concertele organizate în cele patru săli principale ale festivalului și transmise online.

În premieră, spectacolele difuzate pe internet au fost păstrate în mediul virtual timp de 12 ore, pentru a putea fi urmărite gratuit de pe mai multe fusuri orare.

(RS)


Etichete Festivalul Internațional George Enescuevenimentinternationalpremiera(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live