Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Muzical

17 Septembrie 2013
Vizualizari: 1656
Comentează add

Marţi, de la ora 19.30, seria "Mari orchestre ale lumii" va aduce în faţa publicului Orchestra Filarmonicii din München sub bagheta lui Semyon Bychkov.

Festivalul Internaţional "George Enescu" - 17 septembrie 2013

radio-romania-muzical

Ziua de 17 septembrie începe la Ateneul Român cu muzică de Dvořák: Concertul pentru violoncel şi orchestră şi Simfonia a VI-a se regăsesc în primul dintre cele două concerte susţinute în Festivalul "Enescu" de Orchestra Simfonică din Lucerna condusă de James Gaffigan.

Ca solist va evolua violoncelistul Truls Mørk, câştigător de premii Grammy şi Echo Klassik, unul dintre cei mai importanţi violoncelişti ai timpurilor noastre.

Seara de 17 septembrie continuă la Sala Palatului.

De la ora 19.30, seria "Mari orchestre ale lumii" va aduce în faţa publicului Orchestra Filarmonicii din München sub bagheta lui Semyon Bychkov.

În postură solistică a Simfoniei concertante pentru violoncel şi orchestră de Enescu: francezul Gautier Capuçon. Seara se va încheia cu Simfonia I de Gustav Mahler.

Gautier Capuçon este un mai vechi prieten al festivalului Enescu; tânărul muzician s-a impus deja ca un solist de marcă al scenei internaţionale.

Semyon Bychkov este la rândul său un maestru al baghetei aclamat pe cele mai mari scene ale lumii.

Parcursul său muzical a început în Rusia, unde a studiat cu Ilya Musin, a continuat în America, pentru a reveni în Europa, dirijorul considerând că « trebuie să fii prezent fizic și cumva să respiri aerul în care s-a născut muzica pe care o interpretezi ».

Cele două concerte din 17 septembrie propuse de festivalul Enescu vor fi transmise în direct, de la orele 17,00 şi 19,30, de Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Corul Madrigal a aniversat cinci decenii de activitate

Mai multe manifestări şi concerte au marcat luni cea de-a 16-a zi a Festivalului Internaţional George Enescu.

La Ateneul Român, Corul Madrigal a aniversat cinci decenii de activitate şi a fost inclus în patrimoniul UNESCO, iar pe scena Sălii Mari a Palatului a urcat Orchestra Radiodifuziunii din Berlin.

Editura Casa Radio a prezentat în cadrul festivalului "Bibliocity", 10 discuri-cronică "Festivalul Internaţional George Enescu", ediţia 1961, şi şase albume în colecţia inaugurală "Radiolegende - maeştrii muzicii româneşti în înregistrări instorice".

Colega noastră Jeanine Costache a stat de vorbă cu profesorul Valeriu Râpeanu.

"În cadrul Festivalului Enescu s-au lansat mai multe CD-uri legate de creaţia unor mari compozitori români - Mihail Jora, Constantin Silvestri, Teodor Rogalski, dirijori şi compozitori în acelaşi timp, pianişti, şi cofret compus din mai multe discuri al celui de al doilea festival George Enescu din 1961, unde întâlnim muzicieni români de talia unui George Georgescu, unde întâlnim muzicieni străini de talia lui Henryk Szeryng, Aldo Ciccolini, David Oistrach, Sviatoslav Richter".

Mai multe ştiri despre Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia a XXI-a puteţi găsi aici.

Programul festivalului si orele transmisiilor în direct la Radio România Cultural şi Radio România Muzical pot fi consultate aici.


Etichete Festivalul Internaţional George Enescu ediţia a XXI-a

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live