Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

4 Septembrie 2021
Vizualizari: 373
Comentează add

Continuă Festivalul "George Enescu", iar astăzi începe la București, în cadrul festivalului, Forumul internațional al compozitorilor.

Festivalul internaţional "George Enescu"

mihaela-helmis

Foto arhivă

Continuă Festivalul "George Enescu", iar astăzi începe la București, în cadrul festivalului, Forumul internațional al compozitorilor.

Dirijorul și compozitorul Cornel Țăranu, membru al Academiei Române, va fi prezent la discuție, alături de compozitori din Cehia și Germania, iar una dintre compozițiile sale prezentate în premieră la concertul Orchestrei Filarmonicii "Transilvania" este la Sala Radio.


Cornel Ţăranu: Întotdeauna am fost pasionat de manuscrisele enesciene, mai ales de manuscrisele problematice, manuscrisele poate neterminate, neorchestrate de Enescu și am făcut demersuri pentru a pune în valoare niște pagini semnificative din această creație, cum ar fi de exemplu 'Capriciul român pentru vioară și orchestră' din care aveam schițe foarte amănunțite ale lui Enescu, dar nu aveam orchestrație, decât parțial, la partea întâi. Acum lucrarea are o circulaţie internațională, este editată la Editura Muzicală și în Festivalul Enescu se va cânta de două ori de formații de mare prestigiu: Filarmonica din Londra și Ansamblul Dissonances.


Realizator: Pentru prima dată anul acesta la Festivalul Enescu va fi prezentă Orchestra de Stat din Atena, care va avea în program 'Fantezia pentru pian și orchestră' de George Enescu, solistul fiind Saskia Giorgini, câștigător al Concursului 'Mozart' din Salzburg în 2016.


Etichete sala radioFestivalul internaţional George Enescubucuresticornel taranucompozitori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live