Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2016
Vizualizari: 996
Comentează add

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova", organizat de Radio România, s-a încheiat.

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova" la final

radiojurnal

 Foto:  Radio Romania.

Aseară s-a încheiat pe scena Studioului de concerte "Mihail Jora" din Capitală, Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova", organizat de Radio România.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului s-a bucurat de un număr record de participanţi - 44 de producţii de înaltă calitate din 21 de ţări de pe toate cele cinci continente.

Ieri, în ultima seară a festivalului, scena Sălii Radio a găzduit un spectacol-eveniment: "Surpriză / În afară programului", regizat de Mihai Lungeanu, după un text semnat de Federico Fellini, interpretat pe scenă de actorul Virgil Ogăşanu. Producţia face parte dintr-un amplu proiect realizat în premieră de Teatrul Naţional Radiofonic, despre care directorul Centrului Cultural Media al Radio România, Attila Vizauer, a precizat.

Attila Vizauer: E un eveniment foarte important, este proiectul Federico Fellini şi teatrul radiofonic - şi subliniez acest lucru, pentru că Federico Fellini, cunoscutul cineast de talie mondială, a scris scenarii şi a regizat scenarii de teatru radiofonic la radioul public italian.

Aceste scenarii au rămas în fonoteca radioului italian, le-am recuperat, am cumpărat drepturile de autor şi cinci dintre ele vor avea variantă radiofonică românească în regia a cinci regizori de teatru radiofonic români de aici, de la Radio România.

Aceste spectacole vor fi difuzate la Radio România Actualităţi, începând cu luni, 6 iunie, la ora 23:05, marţi şi miercuri la fel. Aşadar, Federico Fellini la radio, la Radio România Actualităţi.


Etichete Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic "Grand Prix Nova"Radio RomâniaAttila Vizauer

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live