Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

3 Iulie 2022
Vizualizari: 995
Comentează add

După nouă zile de evenimente culturale, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge la final.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge la final

carmen-vulcan-sibiu

 Sibiu. Foto: Agerpres.

Realizator: După nouă zile de spectacole, evenimente stradale, conferinţe sau expoziții, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu ajunge astăzi la final. După o nouă zi plină, diseară, Filarmonica de stat din municipiu va susţine concertul de închidere a festivalului. Evenimentul are loc în Piața Mare, unde sunt așteptați zeci de mii de oameni. Publicul va putea urmări în paralel un spectacol de dans aerian al unei companii spaniolo-argentiniene.

Ieri a avut loc un moment special, în care au fost onorate patru personalităţi internaţionale şi doi români. 

Reporter: Carmen Vulcan - Regretatul actor Ion Caramitru, coregrafa germană Sasha Waltz, regizorul polonez Krzysztof Warlikowski, celebrul violoncelist Götz Teutsch, născut la Sibiu, dar stabilit de peste 50 de ani la Berlin, dramaturgul franco-belgian Éric-Emmanuel Schmitt şi regizorul german Claus Peymann au de acum o stea pe "Aleea celebrităţilor" din Parcul Cetăţii din Sibiu - un moment plin de emoţie şi recunoştinţă, spunea la ceremonia de aseară criticul de teatru Octavian Saiu.

Octavian Saiu: Ne place să credem că aceste însemne ale iubirii și ale preţuirii față de marii artiști ai lumii vor rămâne aici pentru totdeauna şi că noi suntem parte la ceea ce înseamnă urma lăsată de ei în Sibiu, în contextul festivalului, dar mai ales în inimile și în gândurile noastre.

Reporter: Ultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune publicului alte zeci de spectacole în săli și în aer liber, iar în închidere, de la ora 23:15, este programat un superb spectacol pe cerul orașului, cu peste 200 de drone, muzică și lasere.


Etichete (ii)sibiufestivalteatru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live