Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Septembrie 2019
Vizualizari: 1803
Comentează add

Festivalul George Enescu continuă cu nouă concerte și recitaluri

radiojurnal

 

Nouă concerte și recitaluri la București, Bârlad, Sibiu și Bacău alcătuiesc programul celei de-a șasea zile a Festivalului Internațional George Enescu, ediția a 24-a.

Între cei așteptați să urce astăzi pe scenă se numără Orchestra de cameră Pelleas, Orchestra de instrumente Baroce Europa Galante, dar și Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Berlin - aceasta din urmă va fi dirijată de Vladimir Jurovski - împreună cu corul Filarmonicii George Enescu și corul de copii al Radiodifuziunii Române.

Sir Lawrence Foster, marele dirijor invitat în urmă cu 20 de ani ca director artistic al Festivalului Enescu, ne-a declarat în exclusivitate: Pentru mine, Festivalul Enescu este acum un centru al muzicii. Şi de data asta este ca și Proms-ul de la Londra, s-a dezvoltat ca unul dintre cele mai importante din lume și pentru fiecare tânăr solist - i-am văzut pe cei doi din ultimele seri - să cânte este o fereastră deschisă către lumea marii muzici. Pentru orchestre, este fantastic să cânte la București, pentru că este aici Filarmonica din Viena, Concertgebouw, sunt atâtea mari ansambluri, iar Orchestra din Katowice a Radiodifuziunii Poloneze, înființată acum 90 de ani, cred că are toate motivele să revină, să fie din nou invitată la ediţiile viitoare pentru felul în care a cântat aici, la Ateneu, în cele două seri.

Reporter: Radio România este coproducător al Festivalului Internațional George Enescu.
 


Etichete festivalenescu 2019Festivalul Internațional George Enescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live