Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iana Ioniţă

2 Noiembrie 2018
Vizualizari: 934
Comentează add

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu se va încheia pe 11 noiembrie. Interviu cu directorul festivalului, Adrian Tibu

Festivalul de Teatru Tânăr începe astăzi, la Sibiu

iana-ionita

 

La Teatrul Gong vor avea loc peste 40 de spectacole susţinute de unele dintre cele mai importante trupe din Marea Britanie, Polonia, Italia, Bolivia, Germania, Franţa, Japonia, Suedia, Canada şi bineînţeles, România. Într-una dintre zilele festivalului până la 15 copii diagnosticaţi cu tulburări de spectru autiv vor lua parte la spectacolul trupei din Marea Britanie alături de şapte actori pe scenă aşezaţi în cerc. Familiile şi însoţitorii lor sunt încurajaţi să râmână la spectacol, să încerce jocuri senzoriale alături de actorii de pe scenă. În final copiii participanţi vor pune în scenă piesa "Visul unei nopţi de vară" a lui William Shakespeare.   

Directorul festivalului, Adrian Tibu: "Ediţia din acest an face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o selecţie care prezintă atât spectacole senzoariale pentru bebeluşi de doar 6 luni de zile până la o serie de spectacole de animaţie care îmbină tehnica jocului cu marionete şi realitatea virtuală pentru copii, dar şi spectacole eclectice pentru adolescenţi.

Festivalul este unul de artele spectacolului, în sensul că nu prezentăm doar teatru, dar şi dans, muzică, precum şi expoziţii, lansări de carte şi ateliere. Este un program complex, spun eu, pentru că încercăm să oferim o alternativă bună de petrecere a timpului, atât împreună cu prietenii, cât şi cu întreaga familie".   

Realizator: Spuneţi-mi de unde sunt invitaţii, de unde sunt cei care vin să susţină aceste reprezentaţii? 

Adrian Tibu: "Anul acesta avem 200 de invitaţi din 14 ţări, avem pentru prima dată la Sibiu o companie de teatru din Marea Britanie, este vorba despre Flute Theatre, care prezintă un spectacol de teatru participativ pentru copiii cu autism şi familiile acestora, în acelaşi timp, aducem un spectacol de teatru din Bolivia, o producţie semnată de regizorul Diego Aramburo care propune o readaptare a textului semnat de Shakespeare, Romeo şi Julieta, în acelaşi timp, aducem la Sibiu compania de dans din Japonia, Nabstro, facem şi un focus cu Franţa ca ţară invitată special, prezentăm spectacole francofone în primul week-end al festivalului, este vorba despre compania Theatre Santois, compania Valrouge, Companie de Dance de la Nanterre."  

Realizator: Festivalul va începe astăzi. 

Adrian Tibu: "Va fi deschis de două petreceri, un spectacol de animaţie, iar mai spre seară cei mici sunt invitaţi la o petrecere în Ceasul cu Cuc, în acelaşi timp, vor fi iniţiaţi într-un tur cu spectacole de teatru de umbre, festivalul va avea loc pe perioada de zece zile, în intervalul 2-11 noiembrie şi prezintă de asemenea un focus pe teatrul gastronomic, cu spectacole conturate în această zonă tocmai pentru a crea un preambul şi pentru a anunţa faptul că la anul Sibiul va marca Regiunea Gastronomică Europeană". 


Etichete festivalteatru tânărSibiuAdrian TibuGongWilliam ShakespeareDiego AramburoRegiunea Gastronomică Europeană

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live