Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

5 Iulie 2021
Vizualizari: 548
Comentează add

Festivalul de Film de la Cannes începe mâine fără limită de acces în săli, după o ediție anulată anul trecut din cauza pandemiei.

Festivalul de Film de la Cannes 2021, fără limită de acces în săli

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Festivalul de Film de la Cannes începe mâine fără limită de acces în săli, după o ediție anulată anul trecut din cauza pandemiei.

Coasta de Azur se confruntă însă cu o incidență crescută a infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului, iar vedetele care revin pe covorul roșu vor trebui să renunțe la obișnuitele îmbrățișări și sărutări.

Măștile și paşapoartele sanitare sunt obligatorii, iar nevaccinații vor fi testați la fiecare două zile. Juriul, condus de regizorul american Spike Lee, are în față 24 de producții în competiția oficială.

În total sunt însă 120 de filme de lung și scurt metraj în diferite secțiuni ale festivalului de la Cannes, iar corespondenta RRA Daniela Coman trece în revistă prezența românească la această ediție.

Reporter: Lungmetrajul "Întregalde" al lui Radu Muntean și scurtmetrajul "When Night meets Dawn", regizat de Andreea Cristina Borțun, sunt în competiție pentru Quinzaine des Réalisateurs, o secțiune paralelă a festivalului. Apoi scurtmetrajul "Prin oraș circulă scurte povești de dragoste", al tinerei regizoare Carina Gabriela Dașoveanu, încă studentă la UNATC București, a fost selectat în secțiunea Cinéfondation, unde concurează 17 scurtmetraje realizate de diferite școli de film din lume. Iar regizorul Cristian Mungiu, un răsfățat al festivalului de la Cannes, va fi anul acesta președintele juriului secțiunii "La Semaine de la Critique".

Şi, după un an și jumătate de carantină și restricții, când cinematografele au stat în luni la rând închise, iar festivalurile de film anulate peste tot în lume, la Cannes 2021 revin starurile și strălucirea. Printre momentele cele mai așteptate se află cel al prezenței lui Catherine Deneuve pe Croazetă, la 57 de ani de la câștigarea Palme D'Or pentru "Le paraploui de Cherbour", precum și decernarea premiului de onoare pentru întreaga activitate actriței americane Jodie Foster.


Etichete (ii)cannespandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live