Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

10 Septembrie 2016
Vizualizari: 1181
Comentează add

Spectacol dedicat împlinirii a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, în Bucureşti

Festivalul „Chișinău și București – două inimi românești”

alla-stancaru-lunca

Afișul spectacolului de la București. Sursa: icr.ro.

Un spectacol dedicat împlinirii a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova are loc în această seară în Piaţa George Enescu din Bucureşti.

Spectacolul este susţinut de Orchestra Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" din Chişinău, sub bagheta lui Iosif Ionel Prunner, dirijor al Filarmonicii "George Enescu", alături de ansamblul PanAcademica şi de solişti consacraţi din Republica Moldova.

Unul dintre organizatorii spectacolului, ambasadoarea Iuliana Gorea Costin, Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova, a reamintit la Radio România Actualităţi că ţara noastră a sprijinit constant parcursul european al Republicii Moldova şi s-a referit la proiectele de colaborare dintre cele două ţări:

Iuliana Gorea Costin: Sunt multe proiecte în perspectivă, sunt proiecte comune România-Republica Moldova susţinute de UE. Sunt, de asemenea, proiectele pe trilaterală, România-Republica Moldova-Ucraina, dar vorbim şi despre securitatea energetică, care înseamnă extinderea reţelelor electrice, înseamnă gazoductul ce urmează să ajungă la Chişinău şi, de asemenea, celelalte proiecte economice, în afară de sprijinul sau ajutoarele materiale care au venit acum într-un moment de criză pentru Republica Moldova.

Reporterul Alla Stâncaru Luncă mai informează că la concertul din această seară va participa şi compozitorul Eugen Doga, considerat de specialişti drept cel mai mare compozitor român în viaţă.


Etichete republica moldovaspectacolindependentapiata george enescu bucurestiOrchestra Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" din ChişinăuIuliana Gorea Costineugen doga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live