Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

16 Aprilie 2016
Vizualizari: 1052
Comentează add

Cea de-a VI-a ediție a festivalului-maraton „25 de ore de teatru non – stop” ia startul sâmbătă seara la Sibiu.

Festival maraton de teatru la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Sibiu. Foto: sibiu.ro.

Cea de-a VI-a ediție a festivalului-maraton „25 de ore de teatru non – stop” ia startul sâmbătă seara , de la ora 19, cu spectacolul „4 x 4 personaje” al Teatrului Spiritual București, o comedie cu Ioan Gyuri Pascu în distribuție.

Timp de 25 de ore, fără întrerupere, publicul va avea parte de 24 de evenimente, în 14 locații diferite.

Vor fi spectacole de teatru, ateliere, vizionări de filme, recitaluri de poezie, concerte și conferințe, susținute de companii de teatru independent  din mai multe orașe din România dar și din Marea Britanie și Rusia. 

După deschiderea oficială, seara de sâmbătă va continua cu trei spectacole de teatru, care vor avea loc concomitent, de la ora 21:30, în trei locații diferite din oraș.

Teatrul FIX Iași prezintă one man show-ul „Cyrano de Bergerac, poate...” la Librăria Haibitus, o tragicomedie despre toți cei care au uitat să se bucure de teatru.

În același timp, timișorenii de la Auăleu vor prezenta în The Letter, pe Calea Dumbrăvii, „Huooooo!!!” - un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figurație, dar la care în schimb se râde. Tot de la ora 21:30, la Teatrul Gong, se joacă „Blackbird”, un spectacol al companiei UnTeatru București – singura companie de teatru independent din România nominalizată UNITER.

Poezia de la opt dimineața și înviorarea fizică nu vor lipsi nici anul acesta din programul maratonului teatral, anunță organizatorii.

După o noapte plină de spectacole, dimineața zilei de duminică va începe la ora 8:00, în Piața Mică, la Podul Minciunilor, cu un recital de poezie și va continua de la ora 10:00 cu tradiționala, deja, înviorare în centrul istoric al Sibiului, la care vor participa, în pijamale, actorii, organizatorii, voluntarii și toți sibienii care vor dori să se alăture acțiunii.

Animați și coordonați de actorul Florin Coșuleț și de comediantul Ștefan Huluba, toți cei prezenți vor da și anul acesta o pată de culoare Centrului Istoric al orașului.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe siteul oficial al evenimentului: respirateatru.ro sau pe pagina oficială de facebook a festivalului.

Maratonul „25 de ore de teatru non – stop” va avea ultima reprezentație duminică seara, de la  ora 22, „Lipicioșii live” , într-un pub din centrul istoric al Sibiului.


Etichete teatrusibiuuniterfestival maraton25 de ore de teatru non stop

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live