Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

20 August 2014
Vizualizari: 1266
Comentează add

Festivalul de film românesc "Trei culori, o singură fiinţă" debutează la Chişinău. Vor fi prezenţi actori importanţi de pe ambele maluri ale Prutului.

Festival de film românesc, la Chişinău

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

În acest sfârşit de săptămâna debutează, în Republica Moldova, un nou festival de film românesc: "Trei culori, o singură fiinţă".

Este un eveniment organizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, în parteneriat cu Uniunea Cineaştilor din Moldova, susţinut de Ministerul român de Externe.

La evenimentele Festivalului vor fi prezenţi actori importanţi de pe ambele maluri ale Prutului şi vor avea loc întâlniri ale studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Stat din Chişinău, cu numeroase personalităţi de primă mână, din lumea filmului, printre care îi amintesc pe Ioan Cărmăzan, Şerban Marinescu, Dorel Vişan, Ioana Crăciunescu şi Sergiu Prodan.

Între filmele care vor fi proiectate se numără Mihai Viteazul, Carol I, în regia lui Sergiu Nicolaescu; Cel mai iubit dintre pământeni, în regia Sergiu Marinescu; Nunta de piatră, Dan Piţa; Lişca, în regia Ioan Cărmăzan; Pădurea Spânzuraţilor, în regia lui Liviu Ciulei.

De asemenea, spectatorii vor putea urmări şi producţii din Moldova, precum Dimitrie Cantemir, în regia lui Vitali Kalashnikov şi Vlad Ioviţă; Gustul pâinii, în regia Valeriu Gagiu sau Patul lui Procust, în regia lui Sergiu Prodan.


Etichete festivalfilmChişinăuMAEIoan CărmăzanŞerban MarinescuDorel VişanIoana CrăciunescuSergiu Prodan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live