Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2020
Vizualizari: 200
Comentează add

Compensaţiile vor fi în cuantum de aproximativ 200 de euro pe hectar. Termenul este finalul luinii august - începutul lui septembrie.

Fermierii vor fi despăgubiţi dacă au fost afectați de seceta extremă

radiojurnal

  Foto: Adriana Tudose - RRA

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi la Focşani că peste 25.000 de hectare de culturi din judeţul Vrancea au fost afectate în acest an de seceta extremă.

Potrivit corespondentului RRA, Gabriel Sava, ministrul Oros a dat asigurări fermierilor că vor fi despăgubiţi pentru pagubele suferite.


Adrian Oros: Judeţul dumneavoastră nu a fost ocolit de această secetă. Sunt aproape 26.000 de hectare care au fost calamitate într-o proporţie mai mare de 75%. Vom despăgubi toţi fermierii care au avut de suferit din cauza acestei secete pedologice extreme şi puternice, care - spun specialiştii - nu a mai fost întâlnită de aproape 40-50 de ani. O să oferim aceste compensaţii într-un cuantum de aproximativ 200 de euro pe hectar. Termenul este finalul lui august-început de septembrie, pentru că am terminat de finalizat acele sinteze şi verificări făcute în teren.
 


Etichete Ministrul agriculturiiAdrian OrosFocşanicompensații băneștiseceta extremă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live