Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2020
Vizualizari: 201
Comentează add

APIA atenționează că fermierii care încalcă măsura privind arderea miriștilor, riscă să fie excluşi de la plata subvenției.

Fermieri care încalcă măsura privind arderea miriștilor

radiojurnal

  Foto: arhiva

Autoritățile îi avertizează pe fermieri că incendierea terenurilor pentru igienizare este periculoasă, iar focul se poate extinde cu repeziciune la locuințe, anexe și în pădurile din apropiere.

În plus, ei riscă sancțiuni dure mergând până la pierderea subvenției.

Din județul Olt, transmite corespondenta noastră Laura Stoican: "Potrivit reprezentanților APIA Olt, deși riscă sancțiuni dure și au fost în repetate rânduri avertizați de către ISU Olt, totuși fermierii continuă să dea foc miriștilor.

O nouă avertizare vine acum din partea APIA, care atenționează că fermierii care încalcă măsura privind arderea miriștilor riscă chiar să fie excluşi de la plata subvenției.

Pentru a fi identificați fermierii care dau foc miriștilor, a fost încheiat protocolul dintre APIA, Garda de Mediu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În primele șapte luni ale acestui an, în aproape 300 de incendii de mirişti și vegetație uscată au avut loc în județul Olt."


Etichete (ii)incendii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live