Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

15 Februarie 2021
Vizualizari: 414
Comentează add

Membrii de sindicat susțin că sănătatea ar trebui să primească 9% din PIB, pentru că românii au nevoie de siguranța unui sistem public de sănătate care să-i poată salva de COVID-19

Federația Sanitas pichetează Ministerul Finanțelor

adriana-turea

Foto: Adriana Turea

Federația Sanitas pichetează Ministerul Finanțelor pentru a atrage atenția autorităților asupra faptului că un buget mai mic la sănătate într-un an cu pandemie nu este doar o nedreptate față de lucrătorii din sistem, ci și un act profund imoral la adresa cetățenilor României.
 
Membrii de sindicat susțin că sănătatea ar trebui să primească 9% din PIB, pentru că românii au nevoie de siguranța unui sistem public de sănătate care să-i poată salva de virusul SARS-CoV-2 și să le poată trata afecțiunile acute, pe cele cronice, sau să le poată asigura tratamentul de urgență.
Reporter: Adriana Turea
 
-: Suntem în fața Ministerului de Finanțe; urmează Parlamentul.
Reporter: Ce vă aduce de la Cluj în București?
-: Nedreptățile pe care guvernul le prevede în legătură cu bugetul și cu alte scăderi ale sporurilor sau chiar înghețarea acestora pe diferite categorii de personal, lucru care ne neliniștește, deoarece la începutul guvernării același guvern promitea că nu se vor atinge de salariile celor din sănătate, nu se vor atinge de sporurile acestora.
 
Reporter: Unde lucrați în Cluj?
 
-: Spitalul Clinic de Recuperare. Noi suntem spital COVID de aproape un an de zile, personalul e de-a dreptul epuizat. Iar marea noastră nemulțumire este că sunt loviți din nou colegii noștri cu venituri mici, după ce că au salariile de mizerie. Nu știu dacă cineva își poate permite să trăiască cu 1.700 de lei.
 
Reporter: De unde sunteți?
 
-: Arad. Promisiunile nerespectate ale foștilor și actualilor parlamentari. Avem o lege care nu se aplică în momentul de față și am vrea să se aplice. Colegele noastre, infirmierele, au rămas la salariu foarte mic și riscurile sunt aceleași pentru toți.
 
Reporter: Ce urmează după acest miting?
 
-: Cel mai probabil, în ziua votului final pe bugetul României, vom picheta din nou Parlamentul. Trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru parlamentari. În toată perioada asta vom căuta și alte forme de protest extreme, până la întreruperea activității la nivelul unităților sanitare.
 
(PH)

Etichete SanitaspichetMinisterul Finanțelor(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live