Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

19 Februarie 2019
Vizualizari: 841
Comentează add

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de inechităţile create prin aplicarea noului Regulament de sporuri.

Federaţia SANITAS anunţă proteste începând de luna viitoare

marilena-francu

 Cateva mii de membrii ai Federației SANITAS protestează în Piața Victoriei. Foto: Adriana Turea.

Sindicaliştii din sănătate se pregătesc de proteste. Calendarul stabilit în cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS cuprinde pichetarea, luna viitoare, a ministerelor de finanţe, sănătate şi muncă, urmând ca de la 1 aprilie să fie organizat un miting de protest în capitală.

Săptamâna viitoare ar putea fi pichetate sediile unor prefecturi, în condiţiile în care ar urma să aibă loc discuţii în cadrul unor comisii de dialog social. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de inechităţile create prin aplicarea noului Regulament de sporuri, după cum afirmă preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, la întâlnirea de astăzi a conducerii filialelor din ţară.

"Eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporurului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare, de asistenţă socială şi medicină socială, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar, asigurarea creşterilor salariale prin transfer de la bugetul fondului de sănătate, includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor d ebază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de sporuri. Nu înţelegem cum de a putut să socotească guvernul în aşa fel ca un spital, să vă dau exemplu Urgenţa de la Floreasca, trebuie să muncească continuu pe cel mai mic spor din sistem, iar alţii, cărora le apreciem meritele dar nu au aceeaşi problemă, iau la maximum", a declarat repreyentantul Federaţiei SANITAS.

Preşedintele SANITAS a mai spus că pe lista de revendicări se află şi negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă.

Federaţia SANITAS are peste 100.000 de membri, din toate categoriile profesionale din sănatate, medici, asistente, biologi, biochimişti, personal administrativ şi de asistenţă socială.


Etichete SANITASLeonard Bărăscu,PROTESTMITINGprefecturăbanisporuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live