Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Noiembrie 2021
Vizualizari: 698
Comentează add

Ambasadoarea Germaniei la Kyiv, Anka Feldhusen, subliniază faptul că trupele ucrainene sunt mult mai puternice decât în 2014.

Federaţia Rusă ar suferi pierderi uriaşe în cazul unui atac asupra Ucrainei

sergiu-stet

  Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kyiv, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Ambasadoarea Germaniei la Kyiv, Anka Feldhusen, a declarat că în cazul unui atac al Rusiei asupra Ucrainei, Moscova va suferi pierderi uriaşe, datorită faptului că trupele ucrainene sunt mult mai puternice decât în 2014, transmite agenția Interfax.
 
Cu toate acestea, diplomatul a menţionat că nu ştie dacă Rusia are vreo intenţie de a ataca Ucraina. "Ceea ce Rusia îşi doreşte întotdeauna este ca noi, concetăţenii noştri, ucrainenii să ne gândim mult la ei (la ruşi - n.r.), să pierdem energie, timp şi nervi, întrebându-ne dacă se va întâmpla ceva", a explicat Feldhusen, într-un interviu pentru Interfax-Ucraina.
 
Aceasta a subliniat că îngrijorări privind un atac rusesc există încă din 2014. "La fel ca mulţi ucraineni, ca mulţi angajaţi ai ambasadei noastre, îmi amintesc situaţia de la acea vreme, iar acest lucru mă deosebeşte de alţi diplomaţi. Poate că sunt puţin mai calmă doar pentru că am văzut deja acest lucru. Au existat multe păreri că Rusia ar putea să-şi intensifice agresiunea. Am avut astfel de temeri în aprilie, dar nu s-a întâmplat nimic", a adăugat ambasadorul german la Kyiv.
 
Anka Feldhusen a subliniat că partea ucraineană şi partenerii săi se gândesc deja la cum să evite un nou atac rusesc asupra Ucrainei.

Etichete KyivAnka FeldhusenUcrainaRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live