Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2021
Vizualizari: 549
Comentează add

Bază legală există deja pentru că guvernul a aprobat măsura, însă medicii atrag atenția că e nevoie de monitorizare strictă a acestor pacienți.

Favipiravir-ul ar putea fi recomandat și în terapia la domiciliu

radiojurnal

  Foto: Arhiva/AntibioticeSA.

Peste 15.000 de persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate astăzi în spitale, iar la terapie intensivă, unde sunt aproape 1.600 de bolnavi, nu mai este niciun pat liber nicăieri în țară.
 
Şi numărul cazurilor noi se menține foarte ridicat, și astăzi au fost anunțate peste 14.000.
 
În acest context, de săptămâna viitoare, tratamentul anti-COVID-19 cu favipiravir ar putea fi recomandat și în terapia la domiciliu.
 
Bază legală există deja pentru că guvernul a aprobat măsura, însă medicii atrag atenția că e nevoie de monitorizare strictă a acestor pacienți mai ales în ceea ce privește funcțiile hepatice.
 
Dr. Virgil Musta, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara: Pacientului la domiciliu, ca să-i poţi administra acest medicament, trebuie să-i faci nişte investigaţii. Există riscul de toxicitate hepatică, ca să nu se facă mai mult rău. El a fost administrat doar în spital pacienţilor care erau evaluaţi, monitorizaţi. Datorită numărului foarte mare de infectaţi la ora actuală, se consideră oportun ca ei să poată să primească acest medicament şi fără a fi internaţi, dar toţi cu monitorizare a investigaţiilor biologice şi cu contraindicaţiile care există acestui preparat. Decizia este luată, probabil pentru săptămâna viitoare va intra în vigoare.

Etichete favipiravirtratamentcovid-19domiciliu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live