Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

13 Aprilie 2011
Vizualizari: 1023
Comentează add

Administraţia americană nu are niciun plan de a creşte implicarea armatei SUA în Libia, deşi oficialii francezi spun că este nevoie de armata americană pentru a asigura succesul misiunii.

"Fără o implicare suplimentară" a armatei SUA în Libia

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

NATO conduce operaţiunile din Libia. Foto: Reuters.

Dintr-o serie de comentarii, la Casa Albă, Departamentul de Stat şi Pentagon, a reieşit clar că administraţia americană nu are nici un plan de a creşte implicarea armatei SUA în campania aeriană din Libia, deşi oficialii francezi, ca şi alţii din coaliţie, spun că este nevoie de armata americană pentru a asigura succesul misiunii.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney a arătat că "preşedintele şi administraţia cred că NATO şi coaliţia sunt capabile să îndeplinească misiunea de aplicare a zonei de excludere aeriană, a embargoului împotriva armamentelor şi de protecţie a civililor”.

Jay Carney a asigurat, însă, că America rămâne partenera coaliţiei în campania aeriană din Libia.

La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt Mark Toner a arătat că administraţia crede că Alianţa Nord Atlantică este "mai mult decât capabilă să desfăşoare misiunea”.

"SUA nu au abandonat, în orice caz, operaţiunea. Oferim încă sprijin acolo unde putem. Aşa încât nu cred că este corectă afirmaţia că ar fi dispute în cadrul alianţei”.

Între timp, la Pentagon, purtătorul de cuvânt, colonelul Dave Lapan, spunea că nu există nici un plan pentru a creşte implicarea americană şi reafirma că "NATO are capacităţile de a conduce loviturile aeriene”.

"În cele din urmă, ceea ce trebuie să se întâmple este ca Gaddafi să înceteze să-şi atace propriul popor. Lipsa misiunilor aeriene ale SUA nu schimbă acest fapt”.

Analiştii spun că la reuniunile miniştrilor de externe din NATO, de joi şi vineri din Germania, secretarul de stat Hillary Clinton va primi cereri multe şi vocale ca SUA să reia atacurile.


Etichete SUAPentagonJay CarneyHillary Clinton

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live