Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

20 Februarie 2011
Vizualizari: 1643
Comentează add

Premierul Emil Boc le-a cerut autorităţilor locale să intervină direct şi fără menajamente în combaterea comercializării şi consumului de substanţe etnobotanice.

"Fără menajamente" împotriva etnobotanicelor

paul-poterasi

Premierul României, Emil Boc.

Premierul Emil Boc cere autorităţilor locale să intervină direct şi fără menajamente în combaterea comercializării şi consumului de substanţe etnobotanice.

În videoconferinţa de duminică, şeful executivului a anunţat că echipe mixte de control vor verifica toate locurile şi mediile în care se comercializează, utilizează sau consumă aceste produse.

"Studiaţi cu maximă atenţie ordinul semnat de către miniştrii de resort, alcătuiţi echipele de control, interveniţi direct şi fără menajamente în combaterea acestui fenomen", le-a spus premierul Emil Boc prefecţilor.

Emil Boc a adăugat că acţiunile de control se vor realiza sub coordonarea prefectului, care va raporta situaţia lunar ministerului de interne pentru a decide apoi la nivelul executivului dacă este nevoie şi de alte măsuri.

Ministrul sănătăţii, Attila Cseke, a cerut la rândul său autorităţilor locale ca măsurile să fie cele mai dure care pot fi luate, în condiţiile în care statisticile arată o creştere alarmantă a cazurilor înregistrate la secţiile de urgenţă de la aproximativ 1.200 în 2009, la peste 2.700 în 2010.

Ministrul sănătăţii, Attila Cseke, precizase, miercuri, că este necesar o mai bună reglementare legislativă pornind de la faptul că lista substanţelor interzise, adoptată în România, cuprinde doar 43 de plante cu efect psihotrop.

Attila Cseke a explicat că o posibilă soluţie, în concordanţă cu normativele europene, ar fi adoptarea unei legi după modelul polonez care stabileşte că orice substanţă cu potenţial efect halucinogen este interzisă comercializării.

Totodată, executivul a aprobat miercuri un plan de acţiune pentru o intervenţie mai fermă în teren a autorităţilor.

Astfel, echipele ministerului administraţiei şi internelor vor fi suplimentate cu angajaţi ai gărzii financiare, autorităţii sanitar veterinare şi ai oficiului pentru protecţia consumatorului, iar prefecţii vor prezenta lunar evoluţia în teritoriu a acestor fenomene.


Etichete produse etnobotaniceguvernEmil BocprefectCseke Attilacontrol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live