Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Soare

13 Iunie 2016
Vizualizari: 834
Comentează add

Securitatea turneului final este sub un mare semn de întrebare, după ce Marsilia a fost gazdă, timp de trei zile, ciocnirilor dintre fanii englezi şi ruşi.

"Fără alcool" la Euro 2016

adrian-soare

Bătăi între microbişti la Marsilia, în timpul Euro 2016. Foto: Captură YouTube.

Zece suporteri de la Campionatul European de Fotbal vor fi judecaţi astăzi în procedură de urgenţă la Marsilia, după violenţele de la partida Anglia-Rusia.

Sunt şase britanici, trei francezi şi un austriac pentru care procurorii cer expulzarea sau detenţia, după caz.

Deşi au fost în prima linie a confruntărilor, huliganii ruşi au scăpat forţelor de ordine franceze, care sunt tot mai criticate pentru reacţia inadecvată.

În schimb autorităţile locale încep să se conformeze cererii Parisului şi să interzică alcoolul în oraşele unde au loc meciuri.

Reporter: Adrian Soare - Prefectul din Lyon a răspuns deja la apelul lansat de ministrul de interne francez. "Astăzi nu se vinde alcool în aglomeraţia urbană din Rhône-Alpes, mai ales în proximitatea Arenei Parque Olympique Lyonnais", acolo unde se va juca diseară Belgia-Italia.

Securitatea turneului final este sub un mare semn de întrebare, după ce Marsilia a fost gazdă, timp de trei zile, ciocnirilor dintre fanii englezi şi ruşi.

Ameninţate cu excluderea, cele două federaţii naţionale se acuză reciproc.

Britanicii susţin că huliganii ruşi poartă principala responsabilitate, Londra citează surse ale serviciilor de informaţii conform cărora 300 de ultraşi au venit din Moscova echipaţi special pentru lupte de gherilă.

Poliţia franceză, deja pusă la zid pentru lipsa de reacţie, are o problemă suplimentară: ruşii şi englezii se mută în nord şi se vor cantona în oraşe foarte apropiate.

Rusia joacă miercuri în Lille, iar englezii vor juca joi în Lens, la doar 25 km distanţă.

Realizator: Potrivit trimisului nostru, confruntările dintre suporteri se adaugă tensiunilor sociale din Franţa.

Pentru mâine este anunţată o amplă manifestaţie sindicală împotriva reformei muncii, iar grevele din transporturi pun probleme în continuare pe liniile aeriene şi căile ferate.


Etichete Euro 2016fotbalultrasi rusihuligani rusialtercatiialcool

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live