Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Decembrie 2018
Vizualizari: 512
Comentează add

"Bugetul de stat pentru 2019 depăşeşte pentru prima dată 1.000 de miliarde de lei, Produsul Intern Brut fiind estimat la 1.022 miliarde de lei."

"Facem istorie. Avem circa 1.022 miliarde PIB estimat pentru anul viitor"

florin-lepadatu

 

Bugetul de stat pentru 2019 depăşeşte pentru prima dată 1.000 de miliarde de lei, Produsul Intern Brut fiind estimat la 1.022 miliarde de lei, iar anul viitor va fi unul al investiţiilor, afirmă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Facem istorie.

Avem circa 1.022 miliarde PIB estimat pentru anul viitor.

Trebuie să fie un buget bine dezbătut pentru a arăta de unde vin banii, unde se duc, mai ales pe zona de investiţii.

Mizăm pe o creştere economică de 5,5 %.

Vrem să mergem pe un deficit mult mai scăzut decât în 2018.

Este o obligaţie pe care o asumăm faţă de Comisia Europeană, faţă de structurile internaţionale", a declarat ministrul Finanţelor marţi seara, la Antena 3.

Acesta a precizat că bugetul Ministerului Educaţiei creşte cu 15 % faţă de acest an, conform protocolului încheiat cu sindicatele din învăţământul universitar şi preuniversitar, iar bugetul Sănătăţii va fi mai mare cu 8 %.

Totodată, acesta a menţionat că bugetele instituţiilor vor fi mai mari sau mai mici faţă de 2018 în funcţie de modul în care fiecare ordonator de credite îşi va justifica acţiunile pentru anul următor.

"Anul 2019 trebuie să fie un an al investiţiilor.

Bugetul trebuie să intre la vot în Parlament după ce este foarte bine discutat, pe fiecare capitol în parte, pe instituţii, pe ordonatori principali de credite.

Să se arate foarte clar că este orientat către investiţii.

Pe de-o parte să ne onorăm investiţiile asumate pe zona de venituri ale populaţiei, adică pensii şi salarii, dar în paralel la fel de mult şi partea de investiţii.

Se spunea că, dacă România va mai construi o autostradă, depăşeşte Portugalia la partea de PIB.

Deci, este foarte important pentru noi ca ţară să investim.

Am purtat nişte discuţii pe zona de infrastructură mare, de transport în special, astfel încât să ştim clar ce facem anul viitor şi lumea să înţeleagă exact care este stadiul fiecărui proiect în parte şi să ne poată contabiliza după ceea ce spunem foarte clar pe fiecare tronson de autostradă, drum expres, cale ferată sau altceva", a menţionat Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.


Etichete Eugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live