Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 12 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

24 Aprilie 2012
Vizualizari: 1529
Comentează add

Profitul net al companiei Facebook a scăzut cu 12% în primul trimestru al anului, la 205 milioane de dolari, de la 233 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Facebook a raportat în premieră profituri în scădere

ionut-dragu

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. Foto: Reuters.

Facebook a raportat în premieră profituri în scădere, pentru primul trimestru al acestui an, semnal de încetinire a creşterii explozive de care s-a bucurat până acum cea mai mare reţea de socializare din lume, la cateva săptămâni înainte de cea mai mare ofertă publică iniţială din industria IT.
 
Compania a arătat că scăderea profiturilor a fost cauzată de trendurile sezoniere din advertising, transmite Reuters.
 
Unii analişti de pe Wall Street nu se aşteptau la declin.
 
"A fost o frânare mai rapidă decât ne-am fi aşteptat.

"Nu contează cum priveşti problema: un declin atât de abrupt va fi motiv de îngrijorare pentru investitori pentru o companie percepută a fi în creştere rapidă, care caută o valoare ridicată pe piaţă", comentează Brian Wieser, analist la Pivotal Research Group.
 
Facebook vrea să atragă circa 5 miliarde de dolari prin listarea la bursă, pregătind cea mai mare ofertă publică iniţială efectuată vreodată în industria IT, care i-ar putea asigura o capitalizare de până la 100 miliarde de dolari.
 
Analiştii consideră că investitorii se vor bate pe acţiunile Facebook în cadrul ofertei publice iniţiale, însă semnalele negative privind încetinirea creşterii i-ar putea determina pe unii să nu devină acţionari pe termen lung.
 
Facebook, fondată în 2004 de Mark Zuckerberg, a depăşit în primul trimestru pentru prima dată pragul de 900 milioane de utilizatori activi lunar.

Compania a angajat 1.100 de persoane în ultimele 12 luni, numărul total de angajaţi ajungând la 3.539, potrivit raportărilor înaintate luni seara Comisiei pentru valori mobiliare din SUA.
 
Cheltuielile s-au dublat în ultimele 12 luni, în timp ce veniturile au urcat cu numai 45%, a precizat compania.
 
Profitul net a scăzut astfel cu 12% în primul trimestru, la 205 milioane de dolari, de la 233 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut.
 
Veniturile, care au totalizat 1,06 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie 2012, au scăzut cu 6% comparativ cu trimestrul patru din 2011.

Este primul declin trimestrial din 2010.
 
Pe lângă încetinirea creşterii, Facebook are şi probleme legate de drepturile de proprietate intelectuală şi brevete.
 
Yahoo a dat în judecată Facebook pentru încălcarea unor brevete, în timp ce reţeaua de socializare încearcă să-şi consolideze portofoliul de drepturi de proprietate intelectuală pentru a evita viitoare înfruntări în instanţă.
 
Facebook a anunţat luni că va plăti 550 milioane de dolari către Microsoft, pentru un portofoliu de câteva sute de brevete.

Valoarea de piaţă a Facebook este estimată undeva între 75 şi 100 miliarde de dolari.

La începutul lunii februarie Facebook şi-a depus dosarul pentru listarea la bursă, intenţionând să strângă de pe piaţă cel puţin cinci miliarde de dolari.

Etichete FacebookWall Streetprofittrimestru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live