Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

14 Martie 2018
Vizualizari: 659
Comentează add

Mediul de afaceri consideră că este binevenită iniţiativa care a simplificat modul în care agenţii economici îşi plătesc contribuţiile.

F. Jianu: Un milion de companii beneficiază de inițiativa Min. de Finanțe

catalin-radu

Foto: Catalin Radu.

Mediul de afaceri consideră că este binevenită iniţiativa Ministerului de Finanţe care a simplificat modul în care agenţii economici îşi plătesc contribuţiile către stat.

Este vorba în principal de comasarea celor 7 formulare - inclusiv Declaraţia 600 - într-unul unic.

De această simplificare fiscală beneficiază aproximativ un milion de companii, la care se adaugă încă un milion de persoane care desfăşoară activităţi independente, după cum a precizat astăzi, la un eveniment de profil, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, Florin Jianu.

Florin Jianu: "Prin acest formular se elimină obligativitatea plăţii anticipative pentru anul în curs. Deci practic la sfârşitul fiecarui an declari ce ai făcut în anul în curs şi plata este conformă cu veniturile realizate pe anul respectiv. Începând cu anul viitor o să se depună numai on-line, ceea ce este un lucru îmbucurător. Şi pentru acest an, dar şi pentru anii următori există un sistem de bonificaţii pentru cei care depun online sau fac plăţile într-un termen mai scurt de timp, ceea ce o iarăşi este un avantaj".

Cei aproximativ 30 de mii de cetăţeni şi companii care au apucat să depună Declaraţia 600 pentru anul acesta trebuie să depună încă odată noul formular unic.


Etichete Mediul de afaceriagenţii economicicontribuţiiministerul de finantepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi MijlociiFlorin Jianudeclaratia 600

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live