Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

5 Februarie 2015
Vizualizari: 1100
Comentează add

Procurorii anticorupţie au cerut încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, în două dosare.

Extindere a acuzațiilor procurorilor la adresa Elenei Udrea

ciprian-sasu

Elena Udrea. Arhivă Foto: captură video.

Procurorii anticorupţie au cerut încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea - fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului -  în două dosare, Gala Bute și Microsoft.

Totodată, DNA a extins acuzaţiile pe care i le aduce.

În referatul prin care procurorii cer arestarea Elenei Udrea în dosarul Microsoft se arată că un om de afaceri i-ar fi oferit o sumă de bani pentru a-i rezolva o serie de probleme în Justiţie.

Fostul ministru a respins din nou acuzaţiile şi a reluat criticile la adresa directorului interimar al SRI.

Cererea DNA privind arestarea preventivă a fost deja discutată în comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi aşteaptă acum votul plenului.  

Procurorii o acuză acum pe Elena Udrea că ar fi cerut 500.000 de euro pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Dinu Pescariu în dosarul Microsoft.

Informaţia apare în referatul prin care se cere arestarea fostului ministru.

Dinu Pescariu ar fi formulat un denunţ cu privire la aceste fapte, precizează DNA.

De asemenea, procurorii arată că deputatul a încălcat condiţiile controlului judiciar, motiv pentru care se impune arestarea sa.

Elena Udrea a respins din nou acuzaţiile, pe care le-a pus pe seama declaraţiilor sale referitoare la directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea.

Elena Udrea a recunoscut, aseară, la TVR, că nu are niciun fel de probe în sprijinul afirmaţiilor sale, pe care le face pe baza unor discuţii pe care susţine că le-a avut cu diverse persoane.

"I-am reproşat domnului Coldea că sunt ţinta unor strategii de atac împotriva mea care s-a derulat în campanie, s-a derulat după şi că nu consider corect ce se întâmplă.

"I-am spus că ştiu că Dorin Cocoş a făcut nişte servicii la solicitarea dânsului şi că, deşi a făcut aceste servicii, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru care şi el a făcut nişte servicii şi alţii sunt, doar ei, închişi în dosarul Microsoft", a afirmat Elena Udrea.  

Între timp, deputaţii jurişti au avizat pozitiv ieri cererea procurorilor de încuviinţare a începerii urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.

Cererea DNA ar urma să fie discutată astăzi în Biroul Permanent care are la dispoziţie cinci zile conform legii, pentru a convoca plenul Camerei.


Etichete Elena Udreaprocuroriextindere acuzațiidosareGala ButeMicrosoftarestare preventivăDinu Pescariudirectorul interimar al SRIFlorian Coldea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live